Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дозвіл на роботу ринків у Харкові будуть видавати щодня

Иллюстративное фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Органи місцевого самоврядування не будуть приймати рішення про ринки, рішення прийматимуть співробітники Держслужби з питань безпеки харчових продуктів.

Якщо перевіряючі виявлять порушення, ринок відкриють не раніше, ніж через тиждень і за умови усунення цього порушення.

Ринки в Україні щодня будуть інспектувати співробітники Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і за результатами перевірки видавати дозвіл на відкриття або закриття. Органи місцевого самоврядування залучати не будуть. Про це заявив головний санітарний лікар України Віктор Ляшко в ефірі "Свободи слова".

"Ми відкриваємо зараз ринки зовсім з іншими підходами. Раніше ми прописали норми і сказали: органи місцевої влади, коли відкриваєте ринки, ви повинні забезпечити дотримання таких-то вимог на цих ринках. Органи місцевого самоврядування відчули це як заклик і повідкривали всі ринки, в тому числі, які діяли з порушенням протиепідемічних норм. Цього разу робимо все зовсім по-іншому, — сказав Ляшко. — І буде забезпечено щоденне інспектування представниками Державної служби з питань безпеки харчових продуктів і щоденний дозвіл на відкриття або закриття ринків. Якщо ринок порушив норми, то він наступного разу зможе відкритися не раніше, ніж через 7 днів після того, як він усуне порушення. Буде контроль держави без залучення органів місцевого самоврядування".

Як писав KHARKIV Today, до кінця тижня в Україні почнуть відкривати ринки.

В Україні планують відкрити більше 280 продовольчих ринків за умови дотримання жорстких санітарних норм — вимірювання температури, маскового режиму, соціальної дистанції, обмеженої кількості одночасного перебування покупців і постійної доступності дезінфікуючих засобів.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.