Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До харків'ян з підозрою на коронавірус будуть приїжджати на нових авто

На 10 машин витратили 3 мільйони 750 тисяч гривень.

Для забору біоматеріалу на проведення ПЛР-тесту на коронавірус медичні бригади отримали по Renault Logan. У кожному районі міста буде по одному такому авто, крім Московського, куди купили дві машини.

25 червня нові авто на площі Конституції отримали 10 медичних бригад. Renault Logan призначені для водія і медсестри, які будуть виїжджати до людей з підозрою на коронавірус.

"Ми беремо забір біологічного матеріалу, який доставляється до обласного лабораторного центру. Ми не робимо в умовах бригади будь-які дослідження. Наше завдання — забрати, відвезти до лабораторного центру і зробити достовірне дослідження на коронавірусну інфекцію. Бригада приїжджає з колбою, тампоном, робить забір, кладе в пробірку і цю пробірку з дослідженнями відвозить до обласного лабораторного центру, де є устаткування спеціальне, є всі тести і там проводиться дослідження", — розповів директор департаменту охорони здоров'я Харківської міськради Юрій Сороколат.

За його інформацією, вартість одного автомобіля — 375 тисяч гривень.

Фото: KHARKIV Today
Фото: KHARKIV Today

Новий Renault Logan отримала і 24 поліклініка, яка обслуговує близько 120 тисяч жителів Новобаварського і Холодногірського районів.

"На сьогоднішній ранок у нас понад 140 заборів, 140 осіб ми відвідали і набрали. Це досить багато за період з 1 червня. Людина відчуває якісь симптоми, чи приїхала із-за кордону і у нього є підозра, або можливо вона контактувала з хворим. Для цього вона зв'язується зі своїм сімейним лікарем, інформує про самопочуття, підозру і обговорює з ним питання — чи потрібне проведення ПЛР-дослідження на визначення коронавірусу. Сімейний лікар через електронний напрямок відправляє заявку на виклик і виїзд за адресою машини, мобільна бригада приїжджає до того чи іншого пацієнта, здійснює забір матеріалу і відвозить його до обласного лабораторногой центру", — пояснив головлікар 24-ї поліклініки Максим Бабак.

Раніше до пацієнтів з підозрою на коронавірус з 24-ї поліклініки приїжджали на старих службових автомобілях.

"У нас є в автопарку УАЗ і є у нас Газель. Ми цими машинами користувалися, їх було складніше утримувати, тому що вони більші. У них була в рази більша витрата палива, якщо в середньому ця машина буде витрачати 6-7 літрів на 100 кілометрів, УАЗ витрачав 20-22 літри бензину на 100 кілометрів, в чотири рази більше у нас були витрати. Всередині машини — перегородка, її обробляють після кожного виїзду. Одноразові костюми — медсестра вийшла, вона відразу ж зняла з себе костюм, вона в машину в костюмі не сідає. Перегородку ми обробляємо обов'язково і про всяк випадок і для безпеки", — уточнив головний лікар 24-ї поліклініки.

В новых авто водителя и медсестру отделяют перегородки. Фото: KHARKIV Today
У нових авто водія і медсестру відокремлюють перегородки. Фото: KHARKIV Today

Щоб нові авто вийшли на маршрут, їм потрібно пройти процедуру реєстрації в сервісних центрах МВС.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.