Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

До Харківській міськраді привезли сміттєвий бак для депутатів

Перед початком першої сесії Харківської міськради VIII скликання біля будівлі мерії проходить кілька мітингів.

Більше сотні людей пікетують з ранку міськраду. Серед протестувальників  — патріотичні організації, прихильники закриття "Коксохіму". До будівлі привезли сміттєвий бак з фотографіями депутатів-новачків від "Партії Шарія" та "ОПЗЖ" — Микити Роженка, Андрія Лесика і Андрія Спаського.

Поблизу мерії дуже багато співробітників поліції, всередині всіх обшукують металошукачем.

До 9:40 в залі для засідань зібралися представники всіх фракцій, окрім "Блоку Світличної "Разом".

На трибуні депутатам приготували депутатські значки.

Початок сесії о 10.00.

Раніше автор петиції президенту про заборону роботи "Коксохіму" Олександр Константинов отримав відповідь, яка його не задовольнила. У ній саме підприємство навіть не згадано. Тому Констатинов запросив харків'ян пікетувати Харківську міськраду перед першою сесією нового скликання і просити створити дієвий механізм контролю за підприємством.

Відзначимо, на першій сесії Харківської міськради нового скликання не буде мера Геннадія Кернеса. Павло Фукс повідомив, що Кернес прилетить до Харкова з Німеччини 30 грудня. До цього син Кернеса Даниїл Привалов повідомляв, що його батько повернеться до Харкова до першої сесії Харківської міськради нового скликання, підкреслюючи: в цьому немає ні краплі сумнівів.

Як писав KHARKIV Today, на сесії міськради депутатам необхідно прийняти присягу і обрати з-поміж себе головуючого. На порядку денному — вісім питань і блок "Різне": створення постійних комісій, затвердження виконкому, заступників мера і умов оплати його праці.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.