Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дістатися з Києва до Харкова потягом можна буде "з вітерцем"

Фото: "Укрзалізниця"
У чотирьох напрямках України потяги їздитимуть зі швидкістю 350 кілометрів за годину.

В Україні анонсували старт проєкту високошвидкісного залізничного сполучення в декількох напрямках.

Проєкт передбачає будівництво інфраструктури для обслуговування потягів типу InterCity і контейнерних перевезень в напрямку Європейського Союзу. Швидко дістатися можна буде за кількома напрямками, зокремаі, з Києва до Харкова. Про це повідомив міністр інфраструктури Владислав Криклій.

"Будуть модернізовані під високошвидкісний рух станції Києва, Одеси, Львова, Вінниці, Хмельницького, Тернополя та Білої Церкві, а "з вітерцем" можна буде проїхатися у напрямках: Київ — Львів — держкордон; Київ — Одеса; Київ — Харків; Київ — Дніпро — Запоріжжя", — написав Криклій в своєму Telegram.

Він обіцяє, що до 2030 року подорожі зі швидкістю 350 кілометрів за годину стануть для українців звичними. Всього планують побудувати близько 2000 кілометрів шляхів для високошвидкісного залізничного руху, це — десята частина довжини головних шляхів, які сьогодні існують в Україні.

На першому етапі проєкту високошвидкісного залізничного сполучення в Україні побудують залізничну лінію зі швидкістю руху до 250 кілометрів за годину і сучасну інфраструктуру для обслуговування Інтерсіті і контейнерних перевезень в напрямку Європейського Союзу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У швидкісних поїздах Київ-Харків з'явиться Wi-Fi

На проєкт високошвидкісного залізничного сполучення, а також 100 нових вагонів і електрифікацію виділять з держбюджету 4 мільярди гривень.

"Нам потрібні швидкості 21 століття і інтеграція з залізницями країн ЄС, прискорення доставки вантажів і контейнерів", — зазначив Криклій.

Перша залізнична лінія зі швидкістю до 250 кілометрів за годину з'єднає державний кордон з Польщею і Львовом (станція "Скнилів") з можливістю продовження лінії до Києва.

Як писав KHARKIV Today, в Україні почали розробляти проєкт City Express, який передбачає оновлення приміського залізничного сполучення. Під перший етап проєкту потрапляють Київ, Харків і Дніпро.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.