Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Директор харківського комунального підприємства отримав підозру за привласнення мільйона гривень

Фото: прокуратура
Директор підприємства вносив зміни до тендерної документації.

Під час закупівлі устаткування директор комунального підприємства вніс до документації зміни, щоб переможцем торгів стала підконтрольна йому фірма.

26 січня директору комунального підприємства Харкова і колишньому депутату Харківської міської ради вручили підозру у зловживанні службовим становищем, що завдало майже мільйон гривень збитків. Про це повідомили в Спеціалізованій антикорупційній прокуратурі.

Слідчі встановили, що в 2016 році директор комунального підприємства (на той момент був і депутатом міськради) при закупівлі обладнання вніс зміни до тендерної документації в інтересах підконтрольної йому фірми.

"Внаслідок чого комунальне підприємство отримало продукцію, яка не відповідала вимогам, встановленим у тендерній документації", — пояснили в САП.

Своїми діями директор завдав комунальному підприємству збитків на мільйон гривень — саме стільки фірма-переможець отримала за поставку обладнання. До того ж, частину коштів фірма перерахувала компанії, бенефіціарним власником якої був директор комунального підприємства.

Директору вручили підозру за ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу України.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.