Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Дільничних харківських ОТГ пересадили на кросовери Renault Duster

МВС закупило 26 кросоверів Renault Duster.

Офіцери громад задоволені  подаровані автомобілі придатні для їзди в сільській місцевості.

20 лютого офіцери і керівники ОТГ Харківської області отримали ключі від службових автомобілів Renault Duster в рамках проекту "Поліцейський офіцер громади". На церемонії вручення були присутні керівництво поліції, представники ХОДА та міжнародні партнери.

По два автомобілі отримали Великобурлуцька, Золочівська, Коломацька, Малинівська, Малоданилівська, Мереф'янська, Наталінська, Пісочинська, Роганська, Старовірівська, Старосалтівська, Циркунівська і Чкаловська об'єднані громади.

Майор поліції Мішель Аруна із Золочівської ОТГ залишився задоволений автомобілем.

"Він комфортний, може їздити по бездоріжжю, призначений для сільської місцевості і долає значні відстані. Без такого автомобіля важко, тому що села розкидані — їх розділяє 10, а інколи і 20 кілометрів. І дільничний не може за один день долати такі відстані без машини. А тепер буде зручно, комфортно ", — поділився враженнями співробітник поліції.

Мишель Аруна
Мішель Аруна задоволений тепер долати значні відстані в межах його ОТГ буде значно простіше. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today

За словами начальника ГУНП у Харківській області Валерія Сокуренка, з цього моменту почався старт практичної частини проекту "Поліцейський офіцер громади".

"Офіцери, які стоять тут, пройшли багаторівневий відбір. Вони пройшли навчання в одному із вузів МВС, вони долучилися до досвіду наших міжнародних партнерів, отримали методики підготовки до непростої роботи в ОТГ. Цей проект розпочнеться в Харківській області сьогодні. 81 офіцер вже працює в інших ОТГ в Україні. І ми бачимо, що цей досвід дуже позитивний. Ті офіцери, які працюють у Дніпропетровській і Кіровоградській областях, мають рівень довіри до 85 відсотків. Це фантастичний результат. І я впевнений, що після теоретичної підготовки, після того, як наші поліцейські громад пройшли стажування в Дніпропетровській області, вони зможуть працювати не гірше за своїх колег в інших областях ", — заявив Сокуренко.

До цього часу поліцейські працювали в громадах на "своїх ногах", тепер вони зможуть виконувати службові обов'язки дільничного на автомобілях.

Програма "Поліцейський офіцер громади" — продовження реформи Нацполіціі. Її мета — забезпечити кожну територіальну громаду офіцером, який не тільки буде працювати на території цієї громади, а й жити там.

Кошти на придбання кросоверів були виділені Міністерством внутрішніх справ. Громади, в свою чергу, надали офіцерам приміщення для роботи і необхідну техніку.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.