Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Держкомісія встановила причини авіакатастрофи Ан-26

Фото: KHARKIV Today/Сергей Козлов
Розслідування показало як основні, так і побічні причини аварії.

Серед причин — порушення в організації польотів, технічні несправності та людський фактор.

Державна комісія встановила причини катастрофи літака Ан-26 біля Чугуєва (Харківська область). Відповідний звіт представлять на засіданні Кабінету міністрів України від 28 жовтня, — пише "РБК-Украина" з посиланням на голову Держкомісії і віце-прем'єр-міністра Олега Уруського.

"Комісія виявила системні порушення в організації польотів. Мається на увазі від командування Повітряних сил до бригади, де сталася ця трагедія", — сказав Уруський.

Іншими причинами він назвав помилки пілотів, технічні несправності літака (відмова системи граничного регулювання температури) і людський фактор.

"На превеликий жаль, комісія стверджує, що під час польотів, не тільки цього —останнього, а й інших, було дуже багато порушень, зокрема, з боку екіпажу і керівників польоту", — заявив Уруський.

Нагадаємо, увечері, 25 вересня, військово-транспортний борт Ан-26Ш упав, а потім загорівся недалеко від Чугуєва. На борту перебували 27 осіб, вижити вдалося лише одному — В'ячеславу Золочевському. На місці загинули 25 чоловік, ще один — Віталій Вильховий помер у лікарні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.