Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Депутати від "Блоку Кернеса" в облраді підтримають кандидата від "Слуги народу"

Схоже, що "Слуги нарду" і "Блок Кернеса" знайшли спільну мову і спільні інтереси.

Сергій Чернов, який займав посаду голови облради з 2008 року, зняв свою кандидатуру.

Депутати Харківської обласної ради, які йшли на вибори від "Блоку Кернеса" підтримають кандидата на пост голови обласної ради від "Слуги народу". Цим кандидатом став голова Харківської РДА Артур Товмасян. Сесія новообраної облради відбудеться завтра, 11 грудня. Про це в ефірі програми "Тема дня" на  "Суспільному" розповів один з лідерів політсили і заступник Геннадія Кернеса — Ігор Терехов.

"Я не приховую, сьогодні у нас о першій годині дня відбулася фракція, на якій я брав участь, тому що я зобов'язаний в ній брати участь. Хочу вам сказати, що ми розклали всі ситуації, які повинні були бути, і ми прийняли певне рішення і абсолютно я не приховую, Сергій Іванович (Чернов — ред.) зняв свою кандидатуру з розгляду і ми всі, майбутні депутати Харківської обласної ради від "Блоку Кернеса — "Успішний Харків" будемо підтримувати кандидата від "Слуги народу" Артура Товмасяна і це було одноголосно прийнято на фракції", — розповів Терехов.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що будуть робити новообрані депутати Харківської облради на сесії

На запитання ведучої, чи було це рішення ціною голосування фракції "Слуга народу" за Ігоря Терехова від "Блоку Кернеса" на пост секретаря Харківської міської ради (з 75 депутатів, які голосували, 73 проголосували "за", — ред.), обраний секретар став заперечувати.

"Ні, ні, прошу вас, давайте ми розділимо Харківську міську раду, Харківську обласну раду і Харківську обласну державну адміністрацію. Це абсолютно різні вертикалі влади. І давайте ми розділимо і не будемо об'єднувати одне з іншим. Це абсолютно різні речі і те, що стосується вчорашнього голосування стосовно моєї кандидатури, ні в жодному разі не говорить про завтрашнє голосування за Товмасяня", — запевнив Терехов.

Також ведуча, зазначила, що колишній голова Харківської ОДА Олексій Кучер, який зайшов до міської ради Харкова від "Слуги Народу", повідомив, що депутати від цієї політсили голосували і за головуючого і за секретаря міськради тому що є певні домовленості. "Це рішення, воно пов'язане з певними домовленостями, які ви побачите пізніше", — процитувала журналіст слова Кучера.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ:  У Харківській облраді показали Кернеса (фото)

"Це домовленість одна — стабільність в місті Харкові і стабільність в Харківській області", — відповів Ігор Терехов.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що "Блок Кернеса "рекомендуватиме до керівництва Харківської облради кандидатуру Валерії Мураєвої на посаду першого заступника голови облради.

Раніше KHARKIV Today писав, що під час першої сесії міської ради після місцевих виборів 2020 року, яка відбулася 9 грудня, перший віце-мер Ігор Терехов і секретар Харківської міськради минулого скликання помінялися місцями. Ігоря Терехова обрали секретарем міськради. "За" його кандидатуру проголосували 73 депутати з 75 тих, хто голосував. Одна з фракцій не брала участі в голосуванні.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.