Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Депутати прийняли стратегію розвитку Харківської області на сім років

сессия облсовета
Замість року документ підготували за два місяці.

Документ повинні були готувати рік, але довелося в авральному режимі робити його за кілька місяців.

Депутатський корпус підтримав концепцію розвитку Харківської області на 2020-2027 роки. Цей документ — дорожня карта на сім років, завдяки якій область отримає майже півмільярда гривень з Державного фонду регіонального розвитку. Над проектом Стратегії працювала команда на чолі з першим заступником голови ХОДА Віталієм Погосяном.

"Я дуже вдячний вам за те, що ви брали участь в розробці цього важливого документа, — звернувся до депутатів Харківської обласної ради голова ХОДА Олексій Кучер.— Позавчора ми провели засідання всіх груп і підгруп, які брали участь в розробці стратегії. Я дуже вражений, що колективом, який брав участь у створенні документа, було відзначено, що при всій динаміці розробки так відкрито ця стратегія розроблялася вперше".

Серед основних пунктів Стратегії — забезпечення якості життя жителів, створення чистого навколишнього середовища в регіоні, створення оптимального клімату для інвесторів і забезпечення європейського рівня управління та самоврядування в регіоні.

Як писав KHARKIV Today, майже рік тому над Стратегією розвитку Харківської області на 2021-2027 роки почала працювати тодішня голова ХОДА Юлія Світлична. В результаті утверждать план Стратегії довелося за два тижні вже при губернаторі Кучеру. 14 січня 2019 року він заявляв, що регіон знаходиться на предпоследнем месте за станом розробки Стратегії розвитку.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.