Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

День пам'яті жертв Голодомору 2020 в Харкові

Фото: KHARKIV Today
До акції пам'яті "Запали свічку" харків'яни можуть приєднатися вдома.

Сьогодні, 28 листопада, в Харкові пройдуть заходи, присвячені пам'яті жертвам голодоморів 1921-1923, 1932-1933 та 1946-1947 років.

Вшанувати пам'ять загиблих в Харкові планують в Молодіжному парку, Меморіальному парку пам'яті, на площі Свободи і на Меморіалі жертвам Голодомору.

О 12:00 траурний захід на Меморіальному комплексі пам'яті жертв Голодомору (Окружна дорога) проведуть архієпископ Ігор (Ісіченко), єпископ Василь (Тучапець), священики Української греко-католицької церкви, а також активісти ВО "Свобода" і "Правого сектора".

За інформацією керівника Північно-Східного відділу Українського інституту національної пам'яті Марії Тахтаулової, о 13:00 в Молодіжному парку (вул. Пушкінська, 81) біля Хреста в пам'ять про жертв сталінського голодомору 1930-х років пройде панахида та покладання квітів.

О 14:00 траурний захід у Меморіальному парку пам'яті (вул. Академіка Павлова, 127/129) проведуть архієпископ Ігор (Ісіченко), єпископ Василь (Тучапець), священики Української греко-католицької церкви, а також активісти ВО "Свобода" і "Правого сектора".

О 14:00 "Національний корпус" запрошує в Перший націоналістичний хаб на перегляд документального фільму, де також  розкажуть історії про ті події. Потім буде організований виїзд до Меморіалу, де відбудеться покладання квітів. Організатори просять бути в медичних масках.

О 16:00 на Меморіальному комплексі жертвам Голодомору (Окружна дорога) планують покласти квіти, провести хвилину мовчання і приєднатися до акції "Запали свічку". В цей же час акція почнеться і на площі Свободи.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Фельдман екопарк "пообіцяв прибрати прізвище нардепа від Меморіалу жертвам Голодомору

Нагадаємо, кожну четверту суботу листопада в Україні  — День пам'яті жертв голодоморів. Цього року він припадає на 28 листопада. Українці будуть шанувати пам'ять жертв Голодомору 1932 - 1933 років, вчиненого тоталітарним сталінським режимом, а також голодоморів 1921 - 1922, 1946 - 1947 років в Україні.

Традиційно кожну четверту суботу листопада відвідують поминальні богослужіння і покладають символічні горщики з зерном або колоски зі свічками до пам'ятників жертв голодоморів в Україні. О 16:00 оголошується загальнонаціональна хвилина мовчання, потім по всій Україні проходить акція "Запали свічку".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.