Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Де в Харкові встановили камери, здатні фіксувати порушення швидкості

Поки в місті тільки дві такі камери.

У планах — встановити відеоспостереження по всьому місту.

Перед новим роком в Харкові в рамках проєкту зі створення системи безпечного дорожнього руху встановили дві перші камери, які фіксуватимуть порушення швидкісного режиму на дорогах. Про це повідомили в пресслужбі Харківської міської ради.

Вони фіксують номер, колір, тип транспортного засобу і швидкість руху. Фото і відео порушень ПДР з камер відправляються безпосередньо на сайт Міністерства внутрішніх справ для подальшої процедури встановлення особи і стягнення штрафів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харків'янам повернуть тролейбусний маршрут

Перші камери встановили на Велозаводському мосту і проспекті Науки. Вони увійдуть до штатного режиму протягом двох тижнів. До середини цього року в Харкові обіцяють встановити ще близько дев'яти камер.

Їх встановлюють на вулицях, де зафіксовано найбільшу кількість ДТП з перевищенням швидкості і з тяжкими наслідками. Всі місця для установки були узгоджені з Національною поліцією. Всього в рамках проєкту "Безпечне місто" хочуть встановити більше тисячі камер.

У міськраді кажуть, що як тільки законодавчо буде дозволено штрафувати за інші види порушень, наприклад, перетин суцільної лінії, порушень рядності, проїзд на червоне світло і т.д., ці камери зможуть фіксувати і їх.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Вчені вимагають не називати проспект Науки і метро на честь Кернеса

Проєкт зі створення системи безпечного дорожнього руху реалізується в Харкові спільно з Європейським інвестиційним банком на суму понад 20 мільйонів євро. Камери будуть встановлені на магістралях з великим трафіком — проспектах Московському, Гагаріна та Науки, вулиці Клочківській, в центральній частині міста. Термін реалізації проєкту — два роки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.