Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Де сьогодні в Харкові можна зробити тест на коронавірус

Тести коронавірус поки є тільки в одному медцентрі, ще в двох очікують поставку.

У Харкові тести на коронавірус роблять, як і раніше, тільки в двох обласних лабораторіях — в дитячій і дорослій інфекційних лікарнях. Перевірити наявність COVID-19 в організмі в приватних клініках не просто: їх поставки незначні, а закінчуються вони швидко.

Ще на минулому тижні в приватному харківському медичному центрі "Еввіва" налічувалося 30 тестів на коронавірус, однак сьогодні вони закінчилися. У Медичному центрі здоров'я тести витратили 23 березня, нові поки не поставили. Перевіритися на COVID-19 при наявності певних симптомів можна в медцентрі "Your Baby-Your Family", де є 100 експрес-тестів.

"У нас є 100 доз, екземплярів. Кожна — на одну людину, — сказала KHARKIV Today адміністратор "Your Baby-Your Family" Юлія. — Поки, на жаль, не відомо, чи будуть завозити ще. Сподіваємося, що так. Тести можуть пройти і дорослі, і діти: у нас одна філія, знаходиться на Кооперативній, 30".

Тести, які зараз в наявності в медцентрі, — китайського виробництва, вони дозволяють дізнатися результат протягом півгодини. Кров у пацієнта беруть натщесерце. Щоб запобігти поширенню інфекції, в медустанові обладнали спеціальне вікно, куди відвідувач поміщає руку для взяття крові. Аналіз коштує 750 гривень. Також передбачений виїзд лікаря додому, проте необхідно буде додатково заплатити  500 гривень.

"Пациент приезжает, в клинику он не заходит, у нас есть отдельное окно, в котором берутся заборы крови. Кровь берется строго натощак. Стоит 750 гривен и для детей, и для взрослых. Выезд возможен, количество человек может быть и 3 и 5, то есть может быть семья, оплачивается услуга выезда — это 500 гривен вне зависимости от количества человек", — рассказали KHARKIV Today в медцентре.

Для прохождения теста необходимо иметь с собой документ, удостоверяющий личность, маску или респиратор.

Как писал KHARKIV Today, тесты на коронавирус могут делать в двух лабораториях Харькова.

Сейчас тесты на коронавирус делают в двух лабораториях — во взрослой и детской областных инфекционных больницах, которые находятся в Харькове. Тесты, которые показали позитивный результат (и экспресс, и ПЦР), потом по протоколу должны быть подтверждены в референс-лаборатории в Киеве. Только после этого подозрение переходит в разряд подтвержденного диагноза.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.