Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Дах світу" в Театральному провулку знесуть, щоб побудувати багатоповерхівку з паркінгом

Рішення знести пам'ятку архітектури в центрі Харкова і побудувати на її місці житловий будинок прийняли депутати міськради.

Рішення знести пам'ятку архітектури в центрі Харкова і побудувати на її місці житловий будинок прийняли депутати міськради.

22 квітня на черговій сесії міськради більшість депутатів проголосувало "за" знесення пам'ятки архітектури по провулку Театральному, 6, побудованій більше 100 років тому. На місці "Даху світу" з'явиться житловий будинок і підземний паркінг.

Згідно із затвердженим проєктом рішення сесії міськради, в провулку Театральному, 6 об'єднають дві земельні ділянки, загальна площа становитиме понад 35 соток. На цьому місці побудують житловий будинок, підземну парковку і протизсувне спорудження. Фінансувати роботи буде фірма "Арт Компані ЛТД".

Будівля, яку піде під знесення, в 1910 році спроєктував архітектор Лев Тервей. У будівлі планували обладнати готель, але не склалося. За радянських часів "Дах світу" був гуртожитком для співробітників гідрометеорологічної служби. Однак після пожежі в 1970 році будівлю занедбали.

"Крыша мира". Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
"Дах світу". Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.