Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Цибульник більше не підозрюють у недостовірному декларуванні

Татьяна Цибульник. Фото KHARKIV Today
Це сталося після того, як Конституційний Суд визнав неконституційною норму про недостовірне декларування.

За версією слідства, голова адміністрації Новобаварського району Харкова Тетяна Цибульник не вказала в декларації коштовності вартістю понад 600 тисяч гривень.

Прокуратура закрила кримінальне провадження щодо декларування недостовірної інформації головою Тетяною Цибульник. Це сталося після рішення Конституційного Суду, який визнав кілька положень Закону "Про запобігання корупції" неконституційними. Справу закрили в грудні 2020 року, підтвердив адвокат голови адміністрації Новобаварського району Олексій Менів, передає "Суспільне".

Раніше захисник оскаржив висунуту чиновниці підозру. Після того, як в суді першої інстанції йому відмовили, направив апеляцію, але в Єдиному реєстрі судових рішень зазначено, що він відмовився від скарги.

"Прокуратура сама закрила справу в зв'язку з тим, що Конституційний Суд визнав неконституційним цю норму. А я від апеляції відмовився. Якщо закрита справа, на що я буду скаржитися?" — пояснив Олексій Менів.

За його словами, провадження проти Цибульник тепер немає.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Дочка Цибульник задекларувала квартири, машини і мільйони

Нагадаємо, 27 жовтня Конституційний Суд визнав неконституційними деякі положення Закону "Про запобігання корупції", в тому числі ст. 366-1, за якою підозрювали Тетяну Цибульник. За версією слідства, вона не вказала в декларації коштовності вартістю понад 600 тисяч гривень. Під час обшуку влітку 2018 року в неї знайшли набір коштовностей, каблучку і сережки. Тетяна Цибульник звинувачення відкидала. Справу до суду передали в січні 2019 року.

Як писав KHARKIV Today, 4 грудня Верховна Рада повернула скасовану відповідальність за декларування недостовірної інформації та неподання декларацій чиновниками. Президент Володимир Зеленський підписав закон 23 грудня.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.