Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чорна п'ятниця 2020: як не попастися на обман

Через пандемію коронавірусу розпродаж пройде в онлайн-форматі.

Чорна п'ятниця — день величезних знижок. Деякі магазини знижують ціни на 85% або навіть 90%. Правда, не всі рітейлери грають чесно. У магазині ви можете побачити дорогий товар зі знижкою 50%, але якщо знайти старий цінник, виявиться, що вартість навпаки зросла на 20-30%.

У 2020 році через пандемію коронавірусу розпродаж пройде в онлайн-форматі. Для покупців це практично — не потрібно їздити між магазинами по місту і можна замовити доставку додому. Єдиний нюанс — високий ризик наштовхнутися на шахраїв.

Досвідчені розробники створюють нові інтернет-магазини до Black Friday або навіть копіюють популярні офіційні сайти, щоб отримати легкі гроші або зібрати колекцію реквізитів банківських карт. Уникнути обману насправді нескладно, потрібно лише підготуватися до розпродажу.

Подумайте, де і що будете купувати

Чорна п'ятниця  розпочнеться 27 листопада. У вас ще є час скласти список товарів і магазинів, в яких вони продаються. Вибирайте великих і відомих рітейлерів. Не робіть покупки в маленьких і тих, що тільки з'явилися, магазинчиках.

Є мережеві магазини, які відомі по всій Україні. Вони не стануть обманювати покупців, тому що це занадто великий ризик. Замовляйте товари на офіційному сайті і обов'язково перевіряйте доменне ім'я, тому що зовні інтернет-магазин можна скопіювати, але домен завжди залишається унікальним.

Порівняйте ціни

Порівнювати потрібно не тільки пропозиції різних магазинів, але і ціни в конкретному магазині до початку акції та під час. Хоча б за тиждень зайдіть в каталог, знайдіть необхідні товари і випишіть їх вартість. Коли почнеться розпродаж на Чорну п'ятницю, ви зможете перевірити, чи дійсно продавець пропонує зазначену знижку, чи це тільки гра з покупцями.

Не забувайте порівняти і вартість однакових товарів у кількох інтернет-магазинах. Найпростіше використовувати прайс агрегатори. Вам потрібно вбити в пошуковий рядок назву товару і модель, а система вже сама видасть пропозиції популярних магазинів.

Перевіряйте умови участі в акції

Традиційно великі знижки на Чорну п'ятницю діють без умов, але деякі рітейлери можуть грати за своїми правилами. Перед тим як оформити замовлення і проводити оплату, пошукайте на сайті відповідну інформацію і переконайтеся, що отримаєте знижку без підводних каменів.

Зверніть увагу на умови доставки. Продавець може вести чесну політику, але працювати з обмеженою кількістю міст. Звичайно, великі мережеві магазини ця проблема не зачіпає, а ось невеликих локальних виробництв може торкнутися.

Сплачуйте з окремої картки

Це необов'язковий, але все-таки бажаний пункт. Заведіть додаткову банківську картку і переведіть на неї відкладені на шопінг гроші. Навіть якщо дані карти дізнаються шахраї, вони не отримають доступ до всіх грошей.

Врахуйте перераховані рекомендації і ви зможете безпечно і успішно зробити покупки у Black Friday 2020.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.