Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чоловік, який напав на харків'янку в ліфті, під час затримання вдарив поліцейського електрошокером

Фото: Нацполиция в Харьковской области
Майже через тиждень після того, як харків'янку вдарили ножем у ліфті і забрали золоті прикраси, поліція розшукала зловмисника.

При затриманні зловмисник не тільки пручався, але і намагався втекти.

9 липня поліцейські помітили чоловіка, який за описом був схожий на того, хто 3 липня напав на жінку в ліфті одного з будинків по проспекту Гагаріна. Тоді зловмисник вдарив харків'янку ножем і забрав її золоті прикраси. Про це повідомили в Нацполіціі в Харківській області.

Коли співробітники поліції попросили чоловіка пред'явити документи, він витягнув з пакета електрошокер, вдарив одного з копів і пустився навтіки. Його наздогнав інший поліцейський, йому допомогли перехожі.

"Зловмисником виявився 55-річний харків'янин, неодноразово судимий за корисливі злочини. Зараз він затриманий в порядку ст. 208 Кримінально-процесуального кодексу України", — пояснили в поліції.

Сьогодні, 10 липня, вдома у чоловіка копи провели обшук і знайшли золоті прикраси потерпілої, також вона впізнала нападника. За даним фактом в поліції відкрили кримінальне провадження за ч. 1 ст. 187 (розбій) Кримінального кодексу України.

Фото: Нацполиция в Харьковской области

Крім того, через напад на поліцейського відкрили ще одне кримінальне провадження за ч. 2 ст. 345 (насильство по відношенню до правоохоронця) Кримінального кодексу України. Вирішується питання про обрання чоловіку запобіжного заходу і повідомлення йому про підозру у вчиненні злочинів. Зловмиснику загрожує до 7 років за ґратами.

 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.