Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чиновники пояснили, чому не всі школярі Харківської області повернуться за парти

Ілюстративне фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
У Міністерстві охорони здоров'я зробили виняток для учнів молодшої школи Харківської області.

На дистанційне навчання перейдуть всі школи незалежно від зони епідбезпеки, однак для початкових класів зробили виняток.

З понеділка, 2 листопада, до шкіл Харківської області підуть лише учні 1-4 класів, учні середньої та старшої школи будуть вчитися дистанційно. Виняток зробили через різну методику навчання у молодшій і старшій школах. Про це повідомили в Харківській обласній державній адміністрації з посиланням на заступника голови ХОДА Тараса Пастуха.

"Ми всі школи переводимо на дистанційне навчання, навіть там, де є  "помаранчева" зона в районах. Але діти 1-4 класів — це ті діти, які ще не можуть повною мірою самостійно користуватися комп'ютерною технікою, сама методика навчання інша", — зазначив Тарас Пастух.

Як відзначили в Харківській ОДА, міністр охорони здоров'я України Максим Степанов погодився внести зміни в рішення комісії і дозволити 1-4 класам відвідувати школи, регіональній комісії доручив провести засідання. Обов'язкова умова для відвідин шкіл — дотримання всіх карантинних обмежень у всіх школах області.

"Що стосується навчальних закладів Харківської області, ми можемо підтримати з урахуванням того, що ви сьогодні проведете відповідне засідання регіональної комісії", — підкреслив міністр.

Нагадаємо, 30 жовтня Державна комісія з техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій залишила Харків, Золочівський і Богодухівський райони в "червоній" зоні епіднебезпеки. Школярам 1-4 класів дозволили  відвідувати школу, 5-11-і — відправили на дистанційне навчання.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.