Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чиновники не виключають, що школи Харківської області можуть повернутися до дистанційного навчання

Ілюстративне фото: KHARKIV Today
Це станеться в разі погіршення епідеміологічної ситуації.

Школи Харкова і області готуються до навчання офлайн, але не виключено, що дітям знову доведеться повернутися в онлайн-режим.

Про це сьогодні заявив під час пресконференції заступник голови Харківської облдержадміністрації Євген Грицьків. За його словами, кожна школа готується до прийому учнів і розробляє свій розклад.

"Всі заклади розроблять графіки відвідування, щоб не було скупчень в коридорі, на обідах. Розробляються графіки. Підвіз дітей забезпечений в повному обсязі, за гроші субвенції купили 18 автобусів, ще купимо два автобуса. Ми хочемо сказати, що всіх ми попереджаємо: може бути різна ситуація, і якщо погіршиться ситуація в області, можемо перейти на дистанційну форму навчання", —  сказав Грицьків.

За його словами, школи готові на 70%. Безконтактні інфрачервоні термометри є скрізь, а деззасоби— поки ні.

"На сьогодні забезпечено засобами захисту на 20-100% .Миючі та деззасобами куплені за рахунок бюджету, спонсорських та батьківських грошей. Термометрами — на 100%. Милом і рушниками — на 70-100%. В принципі, ми готові. Ми повинні розуміти, що ми повинні захищати педагогів і дітей. Приблизно на 70% є забезпечення для навчального процесу. Ми можемо починати навчальний процес. Діти будуть приходити в масках, а займатися вже, напевно, без масок. Ні батьки, ні інші люди, ми будемо мінімізувати прихід людей сторонніх, які не належать до навчального процесу", —сказав Грицьків.

1 вересня почнуться заняття в школах і на деяких курсах вузів (всі, крім першого і четвертого), а студенти ПТУ та коледжів сядуть за парти цього року пізніше.

"Першого вересня всі підуть до школи, з 15 вересня приблизно почнуть роботу ПТУ, коледжі", — сказав Грицьків.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.