Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Чиновник з команди Порошенка і адвокат з біткоінами хочуть очолити райадміністрації Харківської області

Стали відомі кандидати на посади голів Краснокутської і Валківської РДА.

Голова Харківської РДА Юрій Раїна хоче працювати в рідному Краснокутському районі, а харківський адвокат Юрій Аксьонов планує очолити  Валківську райдержадміністрацію.

Документи опубліковані на сайті Національного агентства по боротьбі з корупцією.

65-річний Юрій Раїна, який останні п'ять років очолював Харківську райдержадміністрацію, планує керувати райдержадміністрацією у Краснокутську (тут він народився і навчався). Він — досвідчений управлінець: у 2005 році очолював Коломацьку РДА, потім був радником голови ХОДА Ігоря Балути, кілька років керував Харківським заводом шампанських вин, з 2015 року — голова Харківської РДА. Він депутат Харківської райради, є членом партії БПП "Солідарність". Сьогодні Юрій Раїна приїхав до Харкова для оформлення документів.

"Я саме зараз  в обласній адміністрації, заповнюю анкету, поки тільки на звільнення", — сказав Юрій Раїна в коментарі KHARKIV Today.

Згідно з декларацією, у Раїни є квартира в Харкові. За минулий рік він заробив понад 350 тисяч гривень, також Раїна отримав понад 83 тисячі гривень пенсії. Автомобілі та заощадження в документі не вказані.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Президент звільнив голову однієї з адміністрацій Харківської області

У адвоката Юрія Аксьонова, який планує очолити Валківську  РДА, є дружина, дві дочки і син. Влітку минулого року він купив квартиру в Харкові за більш ніж 2,5 мільйона гривень, розмір якої понад 100 квадратних метрів. Ще дві квартири, згідно з декларацією, є у дружини Аксьонова. Також він вказує в документі автомобіль Mercedes-Benz gl450 2007 року випуску, Volkswagen Multivan 2012 випуску і автобус ПАЗ 1987 року випуску.

Кандидат на посаду голови Валківської РДА задекларував 322 біткоіни вартістю 1 мільйон 600 тисяч гривень. За минулий рік він заробив 55 тисяч гривень в "Українській фінансовій групі". Готівкою у Аксьонова є 260 тисяч євро, 120 тисяч доларів і 770 тисяч гривень. Також він володіє третиною корпоративних прав "Адвокатської контори Кортис".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ліфт працює? Одну з райадміністрацій у Харківській області хоче очолити екс-податківець

Нагадаємо, всього у Харківській області 27 районів і стільки ж РДА. Ще в липні президент Зеленський звільнив 11 голів райдержадміністрацій: у Чугуївському, Сахновщинському, Коломацькому, Золочівському, Зачепилівському, Богодухівському, Балаклійському, Дергачівському, Валківському Близнюківському, Первомайському районах.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.