Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Це змова і шахрайство": Добкін обіцяє назвати винних у затягуванні виборів в Харкові після перемоги

Михаил Добкин. Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Михайло Добкін знову роздає інтерв'ю і впевнений, що зможе обійти головного конкурента на виборах мера Харкова — Ігоря Терехова.

Ексмер Харкова збирається відроджувати партію "Християнських соціалістів" під іншою назвою.

Михайло Добкін дав ще одне інтерв'ю — цього разу Наталії Влащенко на каналі Ахметова "Україна 24". Він вважає не відправлення всіх документів Харківською міською радою до Верховної Ради затягуванням процесу призначення виборів. Після перемоги на виборах обіцяє повернутися до теми затягування виборів. Таку заяву Добкін зробив в ефірі "Хард с Влащенко".

"Це — акт змови і шахрайства. Мало того, що не всі документи надіслали. Справа в тому, що і лист був відправлений з великим запізненням. Всім офіційно оголосили, що його відправили 31 числа, але у Верховній Раді він був тільки 19-го . 19 днів лист з мерії до апарату Верховної Ради, в канцелярію, йти не може. Його явно відправили не 31-го. Його відправили тоді, коли розуміли, що їм не можуть з комітету надіслати запит, на який вони будуть зобов'язані у визначені терміни відповісти і надіслати відсутні документи. Тому вони витримали всі терміни, щоб уже унеможливити вибори в березні, і прислали листа, щоб формально виконати свою частину", — зазначив Добкін.

На його думку, виконати вимоги процедури про призначення позачергових виборів мера Харкова було "дуже просто". Для цього головуючий мав скликати сесію міськради і поставити на голосування питання про прийняття до відома факт смерті харківського міського голови. Після рішення копію рішення відправити разом з клопотанням до Верховної Ради. Добкін нагадав, що за умисне затягування процесу призначення виборів мера передбачена відповідальність, і пообіцяв розібратися в ситуації.

"На пресконференції оголошують, що якогось папірця не вистачило. Я подивлюся, я вивчу, — сказав Добкін. — Після перемоги на виборах мера Харкова я детально перевірю всю хронологію: хто відправляв, хто, кому, які давав команди з приводу цієї ситуації. І винних публічно-показово притягну до відповідальності".

Поки дата виборів у Харкові не призначена. Але Добкін вже впевнений у перемозі.

"Воювати сьогодні з тінню ... Бути безликим наслідувачем? Це точно не те, чого хочуть харків'яни. Харковом складно буде керувати людині, у якої немає внутрішнього стрижня, яка без обличчя, звикла багато років працювати другим номером. Це непогано — знайти хорошого заступника. Це велика удача. Мені в житті пощастило. Кравцов Олександр Станіславович, сам готовий мер, але він був у мене заступником", — зазначив він.

Проєкт політичної партії Добкіна "Християнські соціалісти" поки заморожений: попиту немає. Після виборів Добкін пообіцяв трансформувати в регіональний проєкт.

"Він (прим. — партійний проєкт) спить. Я створював цей проєкт, тому що бачив, що з'явилася ніша, яку можна зайняти. Потім, коли я зрозумів, що помилився, цієї ніші не було ... І скажімо так, сьогодні попит на регіональні партії відсутній, і ємність Південного Сходу, де я міг би отримати симпатії виборців, настільки невелика після подій в Донецьку і Криму, і там стільки конкуренції, що створювати конкуренцію тим, з ким я міг і так розмовляти, я не захотів . Мені це заради слави не треба було, практичного результату отримати було неможливо. Я цей проєкт заморозив. Після перемоги на виборах мера Харкова я його трансформую в регіональний харківський проєкт. Він отримає іншу назву. Ми будемо збирати під прапор зелений Харкова (у нас прапор міський зелений) всіх тих, хто буде нам допомагати відбудовувати і відроджувати колишню велич міста Харкова", — розповів Добкін.

Як писав KHARKIV Today, в новорічну ніч Михайло Добкін натякнув про своє бажання зайняти місце Кернеса. Він записав звернення, яке завершив фірмовим жестом Геннадія Кернеса — "Victory" і словами: "Все буде Харків!". Раніше Добкін висловлювався про недовіру до електронного підпису Кернеса, який представили на сесії міськради.

Нагадаємо, профільний комітет Верховної Ради розглядав питання про призначення виборів мера Харкова 27 січня. Однак дійшов висновку, що не може передати розгляд питання Верховній Раді, оскільки не отримав копії документів — свідоцтва про смерть мера Геннадія Кернеса або рішення Харківської міськради про визнання мера померлим. Терехов заявив, що надасть необхідні документи, коли комітет йому напише. 1 лютого комітет направив листа, де просить депутатів міськради припинити повноваження Кернеса.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.