Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Будувати харківський онкоцентр буде львівська фірма

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today
В аукціоні брали участь дві харківські і одна львівська фірма. Перемогла остання.

Будувати онкоцентр починала харківська фірма, закінчувати буде львівська.

28 грудня департамент капітального будівництва Харківської обласної державної адміністрації уклав договір з львівською фірмою "Ромб +" про будівництво нового онкоцентру (вулиця Лісопарківська, 4) вартістю 737,75 мільйона гривень. Про це повідомили в Харківському антикорупційному центрі з посиланням на відповідний тендер.

У 2019 році департамент капбудівництва ХОДА уклав договір про будівництво онкоцентру на 650 мільйонів гривень з харківською фірмою "Трест Житлобуд-1". Сплатили за нього 44 мільйони гривень, потім договір розірвали, оскільки знадобилося коригування проєктно-кошторисної документації.

Тоді її єдиним конкурентом була інша харківська фірма — "Стальконструкція ЛТД". Цього разу крім цих двох фірм в аукціоні брала участь львівська — "Ромб +".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Генератори привезли до лікарень Харкова і області

Фірма "Стальконструкція ЛТД" запропонувала свої послуги за 823 411 776 гривень, "Трест Житлобуд-1" — 737 754 000 гривень, "Ромб +" — 737 750 000 гривень. Відповідно пропозиція останньої виявилося вигіднішою. Замовник розраховував на 836 653 811 гривень, тож, "Ромб +" запропонувала послуги на 98 903 811 гривень дешевше.

Субпідрядники — фірми "Флоріан", "Група компаній "Енергомонтаж" і "Спецбуд-Захід". Всі вони — з Львівської області. Як відзначили в Харківському антикорупційному центрі, засновники фірми "Ромб +" — Іванна Романів та Петро Олійничок, директор — Володимир Романів . Фірма займається будівництвом багатоповерхових комплексів.

Серед об'єктів, які будувала "Ромб +", — житловий комплекс "Парк Арена" (Львів), "Royal Park" (Дубляни, Львівська область), "Парус" (Львів), готель "Корона", торгово-розважальний центр "Прометей ", ринок і школа в Дрогобичі (Львівська область).

Варто відзначити, що ще кілька днів тому голова наглядової ради фірми "Трест Житлобуд-1" Олександр Харченко повідомляв про те, що фірма розробляє документацію і готова виконати завдання президента — побудувати онкоцентр за два роки. Однак тендер програла.

"Є всі механізми, розрахунки, щоб реалізувати цей проєкт в зазначений термін", — говорив Харченко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У МОЗ розповіли, кого і коли будуть вакцинувати від коронавірусу

Нагадаємо, у вересні до Харківської області приїжджав президент Володимир Зеленський, який пообіцяв гроші на будівництво онкоцентру. Після коригування загальний бюджет проєкту виріс до 2,2 мільярда гривень. На початку листопада Кабмін виділив гроші на будівництво онкоцентру.

Раніше на новий онкоцентр потрібно було 1,7 мільярда гривень. Будівництво заморозили взимку. У 2018 році тоді ще голова Харківської ОДА Юлія Світлична анонсувала будівництво нового онкоцентру. Вона заявляла, що побудують його швидко.

У Харківській ОДА пообіцяли до кінця 2020 року завершити закладати фундамент, з початку року будуть встановлювати металеві та бетонні конструкції.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.