Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Будівництво в харківському саду Шевченка: шашлик на даху і обід у екс-регіонала

Памятник в саду Шевченко: Вернадский варит борщ. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
памятник в саду Шевченко. Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today.
У центрі Харкова триває реконструкція. KHARKIV Today з'ясував, як будуть виглядати, і кому належить мережа громадського харчування в оновленому саду Шевченка.

Сад Шевченка відкрили, а будівництво на території все ще триває. Високим зеленим парканом обнесли дві ділянки, розташовані біля станції метро "Університет", за якими будують два ресторани.

Кореспондент KHARKIV Today побував на місці і з'ясував, як будуть виглядати об'єкти, і кому належить мережа громадського харчування.

Оновлена "Шашлична хата"

На Сумській, 35 вирішили оновити зовнішній вигляд ресторану "Шашлична хата", фасад якого раніше був схожий на сільську українську хату з петриківським розписом на стінах, очеретяним дахом і дерев'яним тином. Зараз територія площею в 647 квадратних метрів ховається за будівельним парканом. Судячи по паспорту об'єкта, який прикріплений тут же, цей об'єкт громадського харчування зміниться до невпізнання.

Це буде одноповерхова будівля з літнім майданчиком на даху. Вже зараз через паркан видніється остов майбутнього ресторану.

Господиня ресторану Людмила Фоломєєва розповіла KHARKIV Today, що приводом для кардинальних змін стала реконструкція самого саду: зовні "Хата" дуже відрізнялася від будівель по сусідству.

При цьому традиційне українське меню урізноманітнять популярними стравами італійської, японської та європейської кухонь. "Передбачається, що буде шашлична і українська кухня. Але з новинками, які є актуальними в кулінарії на сьогоднішній день", — розповіла Фоломєєва.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Это зона отдыха людей. Поэтому давайте здесь не будем считать", — Кернес о цене фонтанов

За її словами, спочатку відкрити оновлений ресторан планували ще в березні 2018 року, але терміни змінилися. "Все залежить від будівельників, природи, погоди, фінансів. Буває, плануєш одне, а виходить зовсім інше",— розповіла Людмила Фоломєєва.

Піца і лазанья від екс-нардепа

За десять кроків від шашличної, на Сумській, 37/1 — ще одне будівництво. Тут зводять двоповерховий ресторан. Охоронець об'єкта, який спілкувався виключно через невелике віконце в стулці металевих воріт, сказав, що на цьому місці планують відкрити італійський ресторан.

На першому поверсі будівельні роботи вже на фініші, зараз будівельники зводять другий. Територія площею в 690 квадратних метрів також обнесена парканом.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В саду Шевченко вместо общественного туалета - "барашек" и "выпивка для генацвале"

Як нам стало відомо, авторський нагляд за будівництвом здійснює Євгенія Рибакова. Спочатку вона погодилася розповісти про будівництво, але після консультації із замовником надіслала SMS-повідомлення: "Замовник вимагає дотримуватися нерозголошення інформації про об'єкт".

Сумская, 37/1
ТОВ "Джардіно" орендувало ділянку в парку на п'ять років. Фото: Богдан Затула/KHARKIV Today

На будівельному паркані немає ні інформації про забудовника, ні даних про сам об'єкт, хоча за законом на будівництві повинні були розмістити будівельний паспорт. З'ясувати, хто розпоряджається територією, вдалося за допомогою кадастрового номера.

Як з'ясувалося, 16 червня 2019 року Харківська міськрада передала цю ділянку (кадастровий номер — 6310136300: 03: 001: 0091) в оренду ТОВ "Джардіно" на п'ять років. Директором компанії є Геннадій Боженко, а кінцевим бенефіціаром — депутат Верховної Ради від "Партії регіонів" VII і VIII скликань Анатолій Денисенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НАПК проверит декларацию харьковского экс-нардепа Денисенко

Як писав KHARKIV Today, більшість харківських нардепів VIII скликання прийшли в політику із підприємництва. Коли закінчилася каденція — повернулися назад. Анатолій Денисенко, як і раніше, підприємливий і непублічний. Його компанія "Спецбудмонтаж Україна" будує в саду Шевченка багаторівневий паркінг.

Нагадаємо, раніше участок земли возле зоопарка планировали передать в частные руки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.