Будівництво мансарди в будинку на Пушкінській, 19: суд продовжить розгляд справи

Незаконне будівництво руйнує пам'ятку архітектури.

Справа "застрягла" на стадії підготовчого засідання в Київському районному суді Харкова.

У вівторок, 7 липня, рішення Харківського апеляційного суду дало можливість відновити розгляд справи про незаконне будівництво мансарди в будинку Гінзбурга на Пушкінській. Про це KHARKIV Today повідомив прес-секретар прокуратури Харківської області Дмитро Чубенко.

Прокуратура звернулась до Київського районного суду з позовом про зупинення виконання будівельних робіт і відновлення попереднього стану будинку ще в 2018 році. Але далі подготовчого засідання справа так і не пішла. Восени 2019 року суд залишив позов прокурора без розгляду.

"Київський районний суд Харкова прийняв рішення, що прокуратура не може виступати позивачем у цій справі. Ми не погодилися і оскаржили це рішення в апеляції. Апеляційний суд прийняв рішення, що прокуратура таки може бути позивачем у цій суперечці. Таким чином розгляд справи продовжиться в суді першої інстанції", — пояснив Дмитро Чубенко.

Дата засідання поки невідома.

Нагадаємо, чотириповерховий житловий будинок по вул. Пушкінській, 19 побудований в стилі модерн в 1907 році за проектом архітектора Гінзбурга. Роботи на мансардному поверсі цього будинку почалися навесні 2017 року. Тоді ж жителі почали скаржитися на те, що по стінах будівлі пішли тріщини, а об'єкт культурної спадщини руйнується.

Відомо, що власник квартири на останньому поверсі будинку Олександр Ганус, який і затіяв будівництво, працює директором харківського комунального підприємства "Підземне місто".