Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

"Блок Кернеса" і "Слуга Народу" можуть створити коаліцію в Харківській облраді

Сергій Чернов відмовився висувати свою кандидатуру на голову облради на користь Артура Товмасяна.

За словами Сергія Чернова, "Блок Кернеса — "Успішний Харків" буде взаємодіяти в Харківській обласній раді з партією "Слуга Народу".

11 грудня на сесії Харківської обласної ради депутат і колишній голова Сергій Чернов буде підтримувати кандидата від партії "Слуга Народу" на посаду голови Харківської облради. Він заявив, що є командною людиною, тому зняв свою кандидатуру і прийняв рішення "Успішного Харкова". В облраді відтак має з'явитися більшість.

"Це рішення було фракції політичної партії  " Успішний Харків". Я — командна людина, тому я завжди виконую командні рішення. На сьогоднішній день в обласній раді немає монобільшості, тому проводяться відповідні політичні консультації. І за їхніми результатами приймаються саме такі рішення. Наша фракція провела політичну консультацію, в першу чергу, з фракцією політичної партії "Успішний Харків" і з іншими, і запропонувала саме таку конфігурацію, щоб забезпечити більшість в обласній раді, яка зможе конструктивно працювати, — сказав KHARKIV Today Чернов. — Так, безумовно (прим . — буде підтримувати кандидата від "Слуги Народу" Артура Товмасяна). Це колегіальне рішення, я його безумовно буду підтримувати".

Як повідомив Чернов в інтерв'ю "Объективу", "Блок Кернеса — "Успішний Харків" планує взаємодіяти в Харківській обласній раді з партією "Слуга Народу". На його думку, до них приєднаються і інші фракції, опозиції не буде.

"В першу чергу, це — фракція політичної партії "Слуга Народу". Я думаю, що приєднаються ще депутати з інших фракцій. Ми сьогодні це ще побачимо. Тому що не можуть депутати, які йшли до обласної ради, працювати в опозиції до обласної ради або до влади. Кожен, хто балотується до обласної ради, брав на себе зобов'язання перед жителями тих чи інших територій і, безумовно, їх можна реалізувати, працюючи насамперед в консолідації з владою. Тому я думаю, що буде стійка більшість конструктивною, яка націлена саме на розвиток регіону, на те, щоб змінити життя людей на краще і, я думаю, що буде така широка коаліція з різних політичних сил", — зазначив Чернов.

Чернов заявив, що не претендує ні на яку керівну посаду в комісії Харківської обласної ради. З Товмасяном, на користь якого він зняв свою кандидатуру, раніше знайомий не був, але вважає його "досвідченим хлопцем".

Як писав KHARKIV Today, 10 грудня ввечері стало відомо про те, що депутати від "Блоку Кернеса" в облраді підтримають кандидата від "Слуги Народу". Секретар Харківської міської ради Ігор Терехов ("Блок Кернеса — "Успішний Харків) заявив, що депутат облради Сергій Чернов зняв свою кандидатуру на посаду голови Харківської облради, а фракція підтримає Артура Товмасяна від "Слуги Народу".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.