Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Більшість померлих від ускладнень після коронавірусу — люди старше 60 років

Люди похилого віку становлять 75% померлих.

Із загальної кількості хворих коронавірусом (303 638) літні люди складають лише 25,8%. При цьому летальних випадків серед них зареєстровано найбільше.

75% померлих після ускладнень від коронавірусу складають люди старше 60 років. Про це повідомив міністр охорони здоров'я України Максим Степанов.

"Хочу акцентувати увагу на людях з групи ризику. Це  — люди старше 60 років. Всього за весь час пандемії таких пацієнтів 77 156 із загальної кількості захворілих (це 25,8%). При цьому із загальної кількості померлих від коронавірусної хвороби більше 75% — люди старше 60 років", — сказав Степанов.

Він додав: у більшості хворих серед літніх людей є супутні захворювання — серцево-судинні, цукровий діабет, захворювання легень, печінки, нирок, що сильно ускладнює перебіг коронавірусу. У Міністерстві охорони здоров'я закликали молодь подбати про батьків, бабусь, дідусів і знайомих похилого віку — не давати їм зайвий раз виходити з дому, а також самим дотримуватися карантинних правил.

"Якщо йдете в магазин, просто купіть для них продукти. Це займе мало часу, але ви зможете їх врятувати. Якщо з вами поруч живуть люди похилого віку, просто зайдіть до них і запитайте, можливо їм щось потрібно. Коли ви десь спілкуєтеся, зайвий раз не знімайте маску, дотримуйтеся дистанції. Молоде покоління в більшості має легкий перебіг хвороби, безсимптомну хворобу. У той же час ви можете просто заразити своїх близьких, які вже можуть мати досить тяжкий перебіг хвороби. Подумайте про це і в жодному разі не наражайте на небезпеку COVID-19 своїх близьких", — підсумував міністр охорони здоров'я.

Як писав KHARKIV Today, станом на 19 жовтня після ускладнень від коронавіруса померли 445 жителів, за добу - шість. За весь період пандемії коронавірус підтвердили у 29 113 жителів Харківської області.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.