Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Батюшка на самоізоляції, храм закритий: як живе Високопілля після першої смерті від COVID-19

Сьогодні в рідному селі у Валківському районі поховають 71-річну жінку, яка померла 13 квітня від коронавірусу. Через два дні прийшли її аналізи з лабораторії.

Сьогодні в рідному селі у Валківському районі поховають 71-річну жінку, яка померла 13 квітня від коронавірусу. Через два дні прийшли її аналізи з лабораторії.

У селі Високопілля (Валківський район), де жила померла від COVID-19, вже встановили 15 осіб, які з нею контактували. Відомо, що жінка продавала свічки в місцевому храмі, тому коло її контактів може бути дуже широким. Поки епідрозслідування виявило 15 осіб. Про це KHARKIV Today повідомила перший заступник голови Валківської РДА Наталія Осадча.

"14 осіб перебувають на самоізоляції, в інфекційній лікарні одна жінка. Кількість контактних осіб, якщо будуть випадки захворювання, будуть збільшуватися. Зараз ті, що встановлені — 15, далі по факту буде", — розповіла Осадча.

За словами чиновниці, у всіх контактних відібрали біоматеріал на тестування, результатів ще немає, в інфекційну лікарню в Харкові госпіталізували 70-річну жінку.

Чиновниця уточнила — серед контактних є ті, хто працював у церкві.

"Хвора працювала в церкві. На самоізоляції також батюшка. У храмі провели заключну дезінфекцію і храм не працює", — пояснила Наталія Осадча.

Нагадаємо, 15 квітня в Харківській області зафіксували першу смерть від коронавірусу. 71-річна жінка померла у Валківській районній лікарні, коронавірус підтвердили після смерті. Незадовго до госпіталізації вона продавала свічки в церкві. У селі, де жила хвора, ввели режим карантину, там вимірюють температуру на в'їздах і виїздах. Водіїв транспорту, який йде транзитом через Високопілля, попереджають про карантин, після чого вони приймають рішення: об'їжджати село або слідувати через нього без зупинки.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.