Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Аномальний результат Блоку Світличної в деяких районах: що не так з цифрами

У Харківській області назріває скандал, пов'язаний з проведенням виборів в окремих ОТГ. Це стало відомо після підрахунку голосів партії Юлії Світличної "Разом".

Згідно з цифрами, попередньо отриманими з комісій декількох ОТГ, усереднений рейтинг партії по районах області склав 15-18%, по місту — 6,1-6,2%. У той же час, у Циркунівській, Великобурлуцькій, Золочівській, Коломацькій, Зачепилівській, Слобожанській ОТГ рейтинг сили Світличної коливається на рівні 38-48%. Такі цифри без фальсифікацій може дозволити собі тільки Геннадій Кернес з його 10-річним стажем керування містом.

Вивчивши статистику голосування, можна зробити кілька висновків: у виграшних для Світличної округах напередодні 25 жовтня з`явилося від 60 до 500 нових активних виборців. Крім цього, голосування вдома в цих ОТГ дало рекордну активність. Наприклад, в Зачепилівці вдома проголосували 510 осіб (на 3133 виборця за даними Держреєстру виборців), у Золочеві — 696 (при 8473 виборців), Коломаці — 418 осіб (2659 виборців). З огляду на низьку явку виборців, махінації з виборчим процесом цілком виправдані і пояснюють високі рейтинги Світличної. На користь цього говорить і наявність "своїх людей" серед членів виборчкомів.

Ситуація з аномальними рейтингами партії і можливими підтасуваннями результатів активно обговорюється в навколополітичних колах. Якщо інформація знайде підтвердження, будуть відкриті кримінальні провадження і тоді в районах можливі перевибори.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.