Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

АМКУ покарав компанію, яка наживалася на ремонті доріг у Харкові

Фото: Укринформ
Ревізори зафіксували три епізоди порушень, по кожному з яких компанії заплатили по 35 тисяч гривень.

АМКУ зайнялася цією компанією після звернення представників Харківського антикорупційного центру.

ТОВ "Промтехбудінвест" і ПП "Контур" заплатили по 105 тисяч гривень штрафу за змову перед торгами, в яких вибирали підрядників для будівництва амбулаторій в Дергачівському районі та ремонту доріг в Барвінковому районі.

Як розповів KHARKIV Today виконавець АМКУ у даній справі Володимир Галик, було зафіксовано три епізоди порушень. По кожному з них компанії оштрафовані на 35 тисяч гривень. Крім цього, компаніям заборонили брати участь у відкритих торгах.

АМКУ встановив, що Барвінківська міська рада увійшла у змову з компаніями при укладанні угоди про проведення капітального ремонту ділянки дороги вартістю 1,8 мільйона гривень. Єдиним конкурентом ПП "Контур", власником якого був Віталій Іваненко, було ТОВ "Промтехбудінвест", де той же Іваненко був співзасновником. Обидві фірми зареєстровані за однією і тією ж адресою. Українське законодавство забороняє брати участь в торгах компаніям, які належать одному власнику.

Аналогічна ситуація сталася з будівництвом амбулаторій – Центр первинної медико-санітарної допомоги Дергачівської районної ради уклав дві угоди з ТОВ "Промтехбудінвест" на суму 8,2 і 8,05 мільйона гривень відповідно. Єдиним конкурентом на торгах було ПП "Контур". Після звернення Харківського антикорупційного центру в АМКУ Центр розірвав вищезгадані договори, але АМКУ продовжило розслідування.

KHARKIV Today раніше писав про те, що ТОВ "Промтехбудінвест" привласнив понад один мільйон гривень на ремонті доріг в Харкові.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.