Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Активісти вимагають не пускати в Харків російського актора Михайла Поліцеймако

Вистава в Харкові анонсована на 3 березня.

На виставу продали більшу частину квитків.

Активісти з громадської організації "Світанок" надіслали офіційні листи в СБУ і Держприкордонслужбу з проханням не допустити на територію України російського актора Михайла Поліцеймако, виставу за участю якого анонсовано в Харкові.

За інформацією сайту "Миротворець", в 2015 та 2017 роках Поліцеймако виступав в анексованому Криму, куди незаконно потрапив з території РФ.

Поліцеймако повинен зіграти у виставі "Верхній поверх" у Палаці студентів НЮУ ім. Ярослава Мудрого 3 березня. Вранці, 17 лютого, в продажу залишилося всього 255 квитків. Вистава також була анонсована в Києві та Одесі.

Лідер "Світанку" Вадим Поздняков повідомив KHARKIV Today, що листи в СБУ і ДПСУ надіслали тільки в неділю.

А також зазначив, що спроби російських акторів виступати на території України, знаючи про ймовірну заборону, є спробою "відкрити вікно Овертона".

"Думаю, це просто спроби відкрити вікно Овертона, але у них не дуже це зараз виходить", – розповів активіст.

За словами Позднякова, активісти продовжують спільну роботу з СБУ і ДПСУ щодо недопуску російських акторів, які незаконно відвідували Крим, на територію України.

"Роль активістів в цьому досить велика. Але не про всіх акторів, яких заблокували СБУ і ДПСУ, нам відомо. Були ситуації, коли в'їзд акторам був заборонений і без особливої ​​уваги громадськості, тому що була інформація про незаконне відвідування ними Криму ", – резюмував Поздняков.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.