Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Адвокат "Ізота" не може знайти свого підзахисного

Фото: Харьковская областная прокуратура
Захисник "смотрящого" за Харківською областю запевняє, що "Ізота" немає в СІЗО.

За словами адвоката "Ізота", за нього внесли заставу ще в п'ятницю. В управлінні з питань виконання кримінальних покарань це спростували.

Сьогодні, 17 листопада, в Харківському апеляційному суді повинні розглянути апеляцію прокурорів на обрану міру запобіжного заходу для "кримінального авторитета" Вадима Ізотова, відомого як "Ізот". 13 листопада його відправили під варту з правом внесення застави.

Прессекретарка Північно-Східного міжрегіонального управління з питань виконання кримінальних покарань Ольга Кузнецова уточнила, станом на ранок 17 листопада, не було документів, що підтверджують внесення застави.

Адвокат "смотрящого" за Харківською областю Віталій Слинько запевняє, заставу внесли ще в день обрання запобіжного заходу, але забрати Вадима Ізотова не можуть, оскільки його немає в СІЗО.

"13 листопада нами була внесена застава і ми звернулися до судової адміністрації для підтвердження, для перевірки надходження коштів на депозитний рахунок. У понеділок ми отримали довідку про зарахування грошей і лист на керівництво СІЗО підготували з додатком цих документів на звільнення. Відповідно до чинного КПК, він повинен бути негайно звільнений після підтвердження перевірки зарахування грошових коштів. По прибуттю до СІЗО 16 листопада, нам повідомили, що Вадим Ізотов з території СІЗО виведений. Ми зафіксували це на відео. Увечері вже отримали усну інформацію про те, що нібито Вадима Ізотова повернули після закінчення робочого часу до СІЗО. Я о 08:00 17 листопада приїхав туди, о 08:15 відкрилося віконце, я подав документи на звільнення. Отримав інформацію про те, що його знову немає, вони його в 7 ранку знову кудись вивезли", — пояснив захисник "Ізота".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Незвичайний презент: VIP-камеру Харківського СІЗО подарували на добу

О 15:00 в апеляційному суді повинні розглянути клопотання прокурора про оскарження обраного для Вадима Ізотова запобіжного заходу. Якщо його не буде і в залі суду, то захисник обіцяє заперечувати проти розгляду справи.

"Будемо заперечувати проти початку розгляду апеляційної скарги, поки нам його не доставлять. Подані відповідні заяви до правоохоронних органів і уповноваженому представнику Верховної Ради з прав людини в східних областях", — додав Віталій Слинько.

Нагадаємо, 13 листопада суддя Дзержинського районного суду Харкова відправила під варту "смотрящого" за Харківською областю з правом внесення застави в розмірі 439 тисяч 400 гривень.

За день до цього співробітники СБУ затримали "Ізота" в Сумах, коли той зламував автомобіль. Від правосуддя він переховувався з 2017 року і був оголошений в державний розшук.

Нагадаємо, кримінального авторитета підозрюють за ч. 5 ст. 185, ч. 2 ст. 263, ч. 2 ст. 342 і ч. 1 ст. 345 (крадіжка, вчинена в особливо великих розмірах, незаконне поводження зі зброєю, опір і загрози співробітнику правоохоронного органу під час виконання ним службових обов'язків) Кримінального кодексу України. Йому загрожує до 12 років в'язниці з конфіскацією майна.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.