Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

42 тисячі дітей в Україні опинилися під загрозою домашнього насильства через коронавірус — ЮНІСЕФ

Фото: t-online.de
Через коронавірус діти повернулися з інтернатів в рідні сім'ї.

В результаті карантинних заходів 42 тисячі українських дітей, які навчалися в інтернатних установах, повернулися в сім'ї, хоча попередні перевірки умов в них проведені не були.

Про це йдеться у заяві на сайті ЮНІСЕФ в Україні.

"ЮНІСЕФ та партнери глибоко стурбовані, що в результаті введених урядом заходів 42 тисячі дітей, зокрема  діти з інвалідністю, які виховувалися в інтернатних та інших закладах, були відправлені назад в свої сім'ї. Повернення відбулося без попередньої перевірки умов в сім'ях цих дітей. Значна частина цих сімей перебувають в групі ризику і в складних фінансових умовах", — йдеться в заяві.

Ситуацію загострюють нинішні стресові умови, які "збільшують ймовірність недбалості або навіть жорстокого ставлення до дітей і додають ризики інституалізації дітей після карантину (розміщення їх в дитячих будинках)", оскільки соцслужби не можуть відвідувати і моніторити такі сім'ї.

Організація закликала український уряд вжити комплексних заходів для підтримки таких дітей та їхніх сімей. Ця підтримка повинна включати в себе як фінансову допомогу, так і соціальні послуги на місцевому рівні. Крім цього, слід забезпечити нагляд за сім'ями, які перебувають у зоні ризику.

Служби по захисту дітей і соцпрацівники мають також отримати необхідну підтримку, щоб мати можливість відвідувати сім'ї, в які дітей повернули з інтернатів, підкреслює організація в заяві.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.