Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Як легко вивчати англійську мову? Пʼять найкращих застосунків за версією Cambridge.ua

Мабуть, вже нікого не здивуєш твердженням про те, що англійську мову важливо знати в сучасному світі. Тим паче якщо нині існує безліч чудових додатків та інструментів, що полегшують цей процес.

Разом з Першим Кембриджським центром підготували підбірку найпопулярніших застосунків для вивчення англійської мови. Вони створені не лише для поповнення словникового запасу, а й загалом для покращення усіх мовних навичок.

Duolingo

Б'ємося об заклад, ви неодноразово чули назву цієї програми. Власне, її популярність цілком виправдана: нещодавно компанія Apple оприлюднила рейтинг найпопулярніших застосунків, серед яких був і Duolingo.

Сервіс розробили ще у 2011 році, він пропонує безплатне вивчення понад 30 мов.

Duolingo використовує інтерактивні вправи, індивідуальні завдання та групові проєкти, щоб зробити процес вивчення мови цікавим та ефективним. 

Крім того, якщо ви забудете пройти урок, сова Duolingo нагадуватиме вам про це. Так програма формує постійну звичку вчитися кожен день. Сервіс також пропонує платні підписки для доступу до додаткових функцій та відсутності реклами.

Юзери можуть користуватись Duolingo через вебсайт або завантажити мобільні додатки на Android та iPhone для навчання у дорозі. 

Memrise

Якщо ви належите до прихильників соцмережі TikTok і любите меми — програма Memrise може стати чудовим помічником під час вивчення англійської мови. 

Застосунок використовує короткі відео, у яких реальні місцеві жителі демонструють як слова і фрази використовуються у буденному спілкуванні.

Додатковим бонусом є те, що сервіс також пропонує переклад на вашу рідну мову. Користувач може вивчати англійську з ефектом «занурення», переглядаючи короткі відео, схожі на Instagram Reels.

Додаток Memrise побудований на основі тестів і регулярної перевірки значень слів. Ба більше, різноманітні приклади, веселі ілюстрації та всілякі хитрощі допоможуть краще запам’ятовувати терміни.

 Завантажити застосунок можна як на Android, так й iPhone.

1

Quizlet

Основна функція Quizlet — створення "наборів" або навчальних колод, які містять пари "слово-значення", терміни та їхні визначення, або будь-яку іншу інформацію, яку користувач хоче вивчити.

Сервіс пропонує різноманітні типи вправ: тестування, флешкарти та ігри — все це для того, щоб допомогти у вивченні матеріалу. Платформа також дозволяє користувачам переглядати та використовувати набори інших користувачів. 

Quizlet є популярним інструментом серед учнів та вчителів для підготовки до іспитів, вивчення мов, термінології та інших навчальних матеріалів. Загалом у застосунку є величезна кількість наборів слів, а це означає, що ви обов'язково знайдете тему, яку шукаєте. А якщо не знайдете, чому б не створити власну?

Word of the Day

Студентам, які вивчають англійську й шукають складніші слова, щоб поповнити свій словниковий запас, може стати в пригоді Word of the Day. До речі, застосунок доступний на Android та iPhone.

Сервіс щодня надсилає користувачеві нове слово разом з його визначенням або поясненням, прикладами вживання та, можливо, вимовою. 

Користувачі можуть отримувати слова щодня через електронну пошту або мобільні додатки.

Alphabear 2 

Цей додаток у стилі "Скрабл", мабуть, наймиліший на планеті. Гравці повинні складати слова, вибираючи літери з сітки. Коли вони складають слово правильно, з'являються ведмедики! Чим довше слово, тим більший ведмедик.

У грі також є функція словника, що робить її ідеальною для тих, хто вивчає мову. Словом, ця програма підійде для діток та дорослих, що хочуть з легкістю вивчати англійську мову.

Ці пʼять застосунків безумовно полегшать процес вивчення англійської та зроблять його більш ефективним. Проте слід зазначити, що навіть щоденне користування мобільними додатками не подарує вам блискучого результату. 

Звісно, ви зможете підтримувати знання на тому ж рівні, але якщо ви дійсно хочете апгрейднути свою англійську та систематизувати вивчене, слід підійти до цього більш ретельно.

До речі, школа англійської мови Перший Кембриджський центр — це чудова можливість поглибити свої знання та підвищити рівень володіння англійською мовою.

Кваліфіковані викладачі з багаторічним досвідом роботи зроблять процес навчання максимально комфортним та ефективним. Ба більше, студенти можуть самостійно обирати формат навчання: онлайн, офлайн, у вихідні чи будні дні.

 

 

*Матеріал розміщено на комерційній основі

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.