Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Виставку "Історія Нескорених. Продовження" відкрили у харківському виші

Фото: Сергей Козлов/KHARKIV Today 
Постійна експозиція з'явилася у педагогічному університеті.

"Історія Нескорених. Продовження" — фотовиставка з історіями військових, загиблих на Донбасі.

12 жовтня у приміщенні Харківського національного педагогічного університету ім. Г. С. Сковороди відкрили постійно діючу експозицію "Історія Нескорених. Продовження".

"Шкільний учитель насамперед вчить дитину розумінню місця свого народу в історії людства. Він дає історичний світогляд. Водночас цим повинен займатися кожен учитель, незалежно від спеціальності", — розповів настоятель храму Іоанна Богослова отець Віктор Маринчак.

Фото: Сергей Козлов / KHARKIV Today
Фото: Сергій Козлов / KHARKIV Today

За словами одного з авторів проєкту "Історія Нескорених" Марини Полякової, щоб робити великі вчинки заради суспільства, батьківщини, своїх співвітчизників, не потрібно спеціальну освіту, поважний вік або певний соціальний статус. Для цього необхідні віра, жертовність і любов до України.

"У 2018 році завдяки об'єднанню представників небайдужих патріотів, волонтерів, військових, сімей загиблих героїв АТО і журналістів було відкрито першу в Україні пересувну виставку у вагоні метро пам'яті наших загиблих героїв. Цей вагон їздить досі. Уже у 2019 році наступним місцем розміщення експозиції став Харківський обласний військовий комісаріат. На цьому місія нашої команди не завершилася і ми даний соціальний проєкт втілили у життя на базі частини 3017 Національної гвардії України. Це було у 2020 році. А зараз відкриваємо нашу експозицію у Харківському національному педагогічному університеті. Я щиро вірю, що наша ініціатива буде розвиватися і приносити користь Харківській області. Імена захисників України будуть відображені у наших серцях. Героями не народжуються, ними стають, — повідомила Марина Полякова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У День захисників України харків'яни вийдуть на марш

Нагадаємо, 14 жовтня в Україні відзначають  День захисників і захисниць України. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.