Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У найбільшій друкарні Харкова загинули семеро співробітників

Фото: Сергій Козлов/KHARKIV Today
Окупанти влучили по цеху, де працювали близько 50 людей.

Уранці армія РФ ударила по Харкову та передмістю щонайменше дванадцятьма ракетами.

Дві російські С-300 поцілили по друкарні "Фактор-друк" в Основ'янському районі. На момент удару у цеху працювали близько 50-ти людей. За інформацією на 13:30, загинули семеро співробітників. 

У цеху, де на той момент друкували продукцію, сталася пожежа, горів папір та книги. Пошукова операція триває, бо є інформація про зникнення кількох людей. 

У видавництві Vivat, що входить до групи компаній "Фактор", нагадали, що "Фактор-друк" — це один з найбільших типографських комплексів повного циклу у Європі, де друкують книжки практично усіх українських видавництв.

"Нема сенсу вчергове казати, що пацаки — брудна, неосвічена мерзота, яка хоче знищити все, що мислить і не хоче підкорюватися. Мої найщиріші співчуття родинам загиблих, бажаю одужання і витримки пораненим співробітникам друкарні Фактор-друк. Це помста власнику концерну "Фактор" Сергію Політучому та директорці видавництва "Віват" Юлії Орловій за відкриту і стійку громадянську позицію. Це вже не перша розтрощена друкарня у Харкові. На жаль, робота друкарів, палітурників, технологів - це ризик. Читачі мають це знати", — написав український видавець, власник видавництва "Фоліо" Олександр Красовицький.

Від початку повномасштабного вторгнення "Фактор-друк" працював у Харкові.

Нагадаємо, зранку 23 травня росіяни вдарили 12-ма ракетами по Харкову та Люботину. Влучання були зафіксовані по типографії та об'єктах транспортної інфраструктури. Попередньо, ворог бив С-300 з Бєлгородської області.

Як писав KHARKIV Today, нещодавно "Вівату" та благодійній організації "Гуркіт" вдалося купити автомобілі для сил протиповітряної оборони.  У книгарнях видавництва зібрали п'ять фур російської літератури: повні зібрання творів Леніна, книжки про династію Романових та іншої літератури, виданої у РФ. Виручені гроші допоможуть ЗСУ воювати проти "русского мира".

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.