Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові з'явиться пам'ятник Папі Римському

Фото: Franco Origlia/Getty Images
Пам'ятник Папі Римському Іоанну Павлу II відкриють у центрі Харкова.

Відкриття пам'ятника відбудеться з нагоди 20-річчя пастирського візиту святого Папи Римського Іоанна Павла II в Україну і 30-річчя відновлення структур Римсько-Католицької Церкви в Україні.

У суботу, 23 жовтня, у Харкові на території кафедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії відкриють і освятять пам'ятник першому Папі-слов'янину, відданому другу України, найбільшому державному діячеві світу останньої чверті ХХ століття святому Папі Римському Іоанну Павлу II. Про це повідомили у Харківсько-Запорізькій дієцезії Римсько-Католицької Церкви.

Пам'ятник відкриє ординарій Харківсько-Запорізької єпархії єпископ Павло Гончарук за участю єпископа-помічника Яна Собіла і численного духовенства. Захід відвідають представники духовенства різних християнських конфесій, Генерального консульства Республіки Польща у Харкові, Харківської міськради і Харківської облдержадміністрації.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові відкрили пам'ятник засновниці школи

Відкриття пам'ятника відбудеться з нагоди 20-річчя пастирського візиту святого Папи Римського Іоанна Павла II в Україну і 30-річчя відновлення структур Римсько-Католицької Церкви в Україні.

Захід розпочнеться об 11:00 23 жовтня (субота) у дворі кафедрального собору Успіння Пресвятої Діви Марії (вулиця Гоголя, 4). Об 11:45  розпочнеться Свята Меса в кафедральному соборі Успіння Пресвятої Діви Марії. Очолить ординарій Харківсько-Запорізької єпархії єпископ Павло Гончарук.

Нагадаємо, Іван Павло II став 264-им Папою 16 жовтня 1978 року, у віці 58 років. Це перший римський папа не італійського походження, обраний за останні 455 років.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.