Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

У Харкові пройде фестиваль документальних фільмів

Фото: Docudays UA
Кадр із фестивального фільму "Юний Платон".

У Харкові пройде міжнародний фестиваль документального кіно Docudays UA.

З початку війни фестиваль став мандрівним і проходить одночасно в різних містах України. Цього року у Харківській та Черкаській областях фільми про права людини показуватимуть з 30 листопада по 12 грудня. 

Усього в програмі цьогорічного Мандрівного фестивалю 20 документальних стрічок із 13 країн світу: України, Швейцарії, Франції, Бельгії, Німеччини, Польщі, Італії, Данії, Чехії, Ірландії, Великої Британії, США, Канади. З них — 10 повнометражних і 10 короткометражних.

"Будуть виїзди до невеликих міст та містечок і заходи у молодіжних центрах і хабах. Важливо, що документальні фільми подивляться й курсанти і курсантки Харківського національного університету внутрішніх справ, працівники та клієнти філій Центру пробації, а також персонал і засуджені виправних установ", — розповів регіональний координатор Мандрівного фестивалю Docudays UA в Харківській та Черкаській областях Юрій Чумак.

Окрім показів фільмів, у рамках фестивалю пройдуть майстер-класи, тренінги і зустрічі з режисерами.

"Незвичайною подією стане захід, присвячений інклюзії: під час нього буде проведений тренінг, де гості зможуть наочно зрозуміти важливість елементів інклюзії, а також навчитись допомагати людям, що мають інвалідність", — розповіла регіональна координаторка Мандрівного фестивалю Docudays UA в Харківській області Ольга Солапанова.

Слідкувати за розкладом подій фестивалю можна на його сторінці на Facebook.

Як писав KHARKIV Today, минулого року фестиваль Docudays UA проходив переважно в режимі онлайн. Глядачам показали 10 фільмів. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.