Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Росіяни знищили Палац культури у Харкові

Фото: moniacs.kh.ua
Будівля простояла більше 90 років.

Вогонь охопив більше 4000 кв. м. 

Зранку 18 серпня російські війська ракетними обстрілами знищили Палац культури "Залізничник" у Харкові. Він був збудований  за проектом архітектора А. Дмитрієва у 1927-1932 рр. і був пам'яткою архітектури у стилі конструктивізму. Про це повідомив голова правління "Укрзалізниці" Олександр Камишін. 

"До війни в ньому були численні дитячі гуртки. Щодня більше сотні діток займались творчістю, танцями, музикою та співами в ПК "Залізничник". Останнім часом я рідко пишу про обстріли залізничної інфраструктури. Та це лише тому, що не хочу забивати ефір своїми однотипними повідомленнями про те, що нас вчергове обстріляли. Ми просто робимо все можливе і неможливе, щоб оперативно поремонтуватись і їхати далі. Проте щодня російські війська б’ють по кількох залізничних об’єктах — станціях, коліях, мостах, і т. д. Я вже звик до ударів по залізниці. Так починається мій ранок — з моніторингу обстріляних залізничних об’єктів. Та бити по Палацу культури — це особливий цинізм. Слава богу, серед залізничників постраждалих сьогодні немає", — написав він. 

Фото: Telegram/Олександр Камишін
Фото: Telegram/Олександр Камишін

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Міністра просять врятувати пошкоджені памʼятки культурної спадщини в Харкові

За даними Харківської обласної прокуратури, окупанти випустили по Палацу культури у Холодногірському районі Харкова ракету. Відбулось займання площею 4200 кв. м. 

Розпочато досудове розслідування за ч. 1 ст. 438 Кримінального Кодексу України (порушення законів і звичаїв війни).

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.