Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Робота харківського художника представляє Україну на форумі світового мистецтва

Історія про перебої з водопостачанням у Харкові опиниться на 59-й Венеціанській бієнале.

Презентація проекту на бієнале — це перший шанс запустити фонтан у тому вигляді, у якому він був задуманий 27 років тому.

На 59-й Венеціанській бієнале сучасного мистецтва Україну представить проєкт "Фонтан виснаження. Висока вода". Автор — український художник Павло Маков, роботи якого зберігаються у музеях та галереях Лондона, Вашингтона, Осаки і Києва. Про це повідомляє Міністерство культури та інформаційної політики України.

"У такі часи презентація України на бієнале важливіша, ніж будь-коли. Коли Росія заперечує саме право на існування нашої культури, важливо продемонструвати світові наші досягнення", — зазначили куратори.

"Фонтан виснаження" — кінетична скульптура, фонтан, що діє. Вона має вигляд системи вирв. Вони розташовані один під одним рядами у формі піраміди. Вода з першої лійки поділяється на два потоки, які впадають у дві лійки у наступному ряду. З другого ряду тече вже чотири потоки — і так далі, поки води у кожній вирві не стане так мало, що вона спадатиме краплями. Це і є метафора виснаження.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Рок для KRAKEN" на підтримку харківського спецпідрозділу пройде онлайн-концерт

Ідея проєкту з'явилася після аварії на Диканівських очисних спорудах влітку 1995 року. Споруди затопило, і стічні води потрапили до річок. Тоді у місті протягом шести тижнів води не було (її привозили з інших місць у цистернах), фонтани також не працювали.

Автор: Микита Лисенко.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.