Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Пам'ятник загиблим дітям у Харкові: чому Росію не окреслили убивцею

Фото: ХОВА.
У День вшанування пам'яті дітей, які загинули внаслідок збройної агресії РФ проти України, у центрі міста відкрили пам'ятник.

Новий пам'ятник біля Палацу дитячої творчості - це збірний образ усіх дітей, які загинули за час повномасштабної війни.

Але надпис на монументі дуже м'який, а Росія не позначена як країна, яка винна у смерті українських дітей: "Маленьким янголам, які так рано зустрілись з людською жорстокістю та, на жаль, ніколи не стануть дорослими"...

Ініціатори створення пам'ятника говорять, що мали кілька варіантів напису, але зупинилися саме на цій фразі. Ідею народного депутата України Павла Якименка підтримали його друзі, харків'яни, представники бізнесу, повідомляє "МедіаПорт". Меценати вирішили не озвучувати вартість створення монумента.

Павло Якименко пояснив, чому обрали саме таку фразу і вважає, що провина Росії очевидна, тому окремо її не згадували.

"Було кілька варіантів напису, але усім однозначно сподобалась фраза Микити Бізікіна — 28-річного сина Сергія Бізікіна, який був одним із ініціаторів створення монумента. Рядки цілісні і мають свій контекст, тому залишили в оригінальному вигляді, який і запропонував Микита. Я не маю сумнівів, що й так усім зрозуміло, що росія — країна-вбивця українців, яка намагається знищити нашу державу. Ми називаємо речі своїми іменами. Окупант програє і відплатить за кожний злочин", — прокоментував народний депутат.

1
Фото: ХОВА.

У майбутньому на монументі з'являться імена усі дітей, які загинули внаслідок російського вторгнення на Харківщині. 

Тим часом у соцмережах харків'яни пишуть про те, що Росію треба назвати вбивцею і це визначення має з'явитися на монументі по закінченню війни.

Як писав KHARKIV Today, станом на 31 травня 2023 року внаслідок збройної агресії Росії проти України на території Харківщини загинули 76 дітей, ще 223 дитини отримали поранення різного ступеня тяжкості. Наймолодшій жертві окупантів було лише 5 місяців.

Пам'ятник загиблим дітям відкрили 4 червня, на відкритті була присутня Перша леді Олена Зеленська. 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.