Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Окупанти ракетою знищили музей Сковороди на Харківщині

Фото: Telegram/Олег Синегубов
Приміщення практично знищено.

Колекція не постраждала, її евакуювали раніше.

Російські окупанти продовжують знищувати громадянську інфраструктуру Харківщини. Про це повідомив голова Харківської обласної військової адміністрації Олег Синєгубов.

"Минулої доби зробили три обстріли Харкова з реактивних систем залпового вогню та артилерії. Постраждали Північна Салтівка та Індустріальний район (ХТЗ). За силами оборони Харкова рашисти завдали і ракетного удару. Українські захисники утримують свої позиції і дають гідну відсіч противнику", — напис він.

Близько 23:00 6 травня росіяни обстріляли музей Григорія Сковороди у Сковородинівці (Золочівська громада).

"Снаряд потрапив прямо в дах будівлі. На території знаходився 35-річний чоловік, який наглядав за музеєм, на жаль, отримав поранення. Приміщення практично знищене. На щастя, колекція не постраждала, її перемістили наперед у безпечне місце", - поінформував Синєгубов.

Фото: Telegram/Олег Синегубов
Фото: Telegram/Олег Синєгубов

За даними рятувальників, вогонь охопив 280 кв. м площі музею. Пожежники локалізували спалах о 00:00, а о 08:05 повністю його ліквідували.

Голова Харківської обласної військової адміністрації уточнив, цього року з дня народження великого філософа Григорія Сковороди виповнюється 300 років.

"Окупанти можуть знищити музей, де останніми роками життя творив Григорій Сковорода, і де був похований. Але вони не знищать пам'ять і наші цінності!", - додав Синегубов.

Фото: Telegram/Олег Синегубов
Фото: Telegram/Олег Синєгубов

Нагадаємо, музеєм Сковороди стала садиба Ковалівських, де Григорій Сковорода жив свої останні роки та помер у 1794 році.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.