Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Мстислав Чернов отримав американську премію за "20 днів у Маріуполі"

Мстислав Чернов. Фото: Directors Guild of America / Facebook
Відбулася церемонія вручення нагород премії Гільдії режисерів США.

Мстислав Чернов отримав нагороду за фільм "20 днів у Маріуполі".

У ніч проти 11 лютого у Лос-Анджелесі (США) відбулася церемонія вручення нагород премії Гільдії режисерів Америки — DGA Awards (Directors Guild of America Award). На ній визначають авторів видатних робіт в області режисури, кіно й телебачення.

Цьогоріч проходила 76-та премія. За видатні режисерські досягнення у 2023 році був відзначений харків'янин Мстислав Чернов. Він отримав нагороду у категорії "Видатні режисерські досягнення у документалістиці".

"Переможцем премії Гільдії режисерів Америки за видатні режисерські досягнення в документальному кіно за 2023 рік є Мстислав Чернов, "20 днів у Маріуполі". Це перша номінація пана Чернова на премію DGA", — сказано на сайті премії.

Нагадаємо, стрічку "20 днів у Маріуполі" разом із Черновим створювали фотограф Євген Малолєтка та продюсер Василіса Степаненко. Вони були останніми журналістами, які залишалися і працювали в окупованому Маріуполі.

Завдяки їхній роботі світ дізнався про злочини росіян у Маріуполі: гуманітарну катастрофу, викликану облогою, масові поховання мирних мешканців, наслідки бомбардування пологового будинку №3. Медіафайли фотографи надсилали, ховаючись під сходами біля розтрощеного продуктового магазину — з єдиного місця в Маріуполі, де зберігався зв'язок.

Як писав KHARKIV Today, фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" увійшов до шортлистів премії "Оскар-2024". Фільм представлений одразу у двох категоріях — "Документальний фільм" та "Міжнародний фільм". 

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.