Натисніть "подобається", щоб слідкувати за KHARKIV Today на Facebook

Міністр культури України подав у відставку

Заяву про відставку Олександр Ткаченко оприлюднив у соціальних мережах.

Причину свого вчинку міністр пояснив у Facebook.

Сьогодні, 11 листопада, Олександр Ткаченко написав заяву про відставку з посади міністра культури та інформполітики. Заяву опублікував на своїй сторінці у Facebook і розповів про причини такого рішення. Серед них передача Держкіно в управління Кабміну та бюджет на культуру-2022.

"Власна оцінка — за час роботи у МКІПі встиг зробити близько 50% із запланованого. І справді, деякими речами можна пишатися", — написав Олександр Ткаченко.

Своєю гордістю міністр називає запуск програми "Мандруй Україною", на яку не було витрачено жодної копійки; реалізацію програми "Велика реставрація" в умовах обмеженого фінансування; запуск програми медіаграмотності "Фільтр"; створення та модернізацію центрів культурних послуг, підтримку народних художніх промислів та інші ініціативи.

Заявление об отставке Ткаченко

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Харківська область отримає гроші на "Велику реставрацію"

"Втім, звіт у Раді не за горами. Сьогодні відправив свою заяву голові ВР Руслану Стефанчуку. Ці півтора роки були справді божевільними. Хоч і емоційно складні, але дуже надихаючі. Особливо поїздки Україною та знайомство з людьми, які щиро вболівають за українську культуру", — повідомив міністр

Олександр Ткаченко побажав наступному голові Мінкульту "витримки та внутрішньої сили" і повідомив, що завжди буде готовий дати пораду.

Простий текст

  • Не дозволено жодних HTML теґів.
  • Рядки й абзаци переносяться автоматично.
  • Адреси вебсторінок та адреси електронної пошти автоматично перетворюються у посилання.