Французькі волонтери печуть хліб для жителів Харківщини

Луік Нерві та його дядько допомагають мешканцям прифронтових громад.

Французькі волонтери продовжують допомагати людям у Харківській області. Вони приїждждають зі своєю мініпекарнею у міста та містечка, які найбільше страждають від російських атак.

Останні кілька днів Луік Нерві та його дядько Бруно Тероль пекли хліб у Лозовій. Свіжі французькі булки роздавали підопічним транзитного центру, які рятуються від війни на Донбасі. 

"Для багатьох вимушених переселенців ця тепла, свіжа випічка стала символом турботи та надії на нове життя у безпечніших куточках рідної України. За кілька місяців свого існуванням Лозівський центр став тимчасовим прихистком для майже 13,5 тисяч переселенців", — повдіомив міський голова Сергій Зеленський.

Луік та Бруно почали приїжджати в Україну з початку повномасштабної війни, працювали на Київщині, Херсонщині, Донеччині та Сумщині. Спочатку волонтерам доводилось працювати на кухнях, які надавали громади але нещодавно вони отримали від благодійного фонду "Польща допомагає Україні" мобільну пекарню, оснащену всім необхідним для роботи в польових умовах. За день волонтери можуть спекти 650 ароматних французьких булочок за авторськими рецептами.

У Франції Луік має чотири пекарні та родину. Він обіцяє допомагати українцям, доки триватиме російська-україгнська війна.

Як писав KHARKIV Today, восени 2025 року на Харківщині відкрили транзитний центр для переселенців.