Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

З Днем відновлення Незалежності України!

командир роти 39-го окремого мотопіхотного батальйону

Тільки є один нюанс - на перший погляд некритичний, але надзвичайно важливий: з Днем ВІДНОВЛЕННЯ незалежності.

Давно треба проговорити й закріпити в суспільній свідомості простий факт, що ми вже мали свою повноцінну державу - УНР, яку знищили більшовики в 1922-му році.

Й з 1920-го Україна проіснувала як колонія СРСР у стані жорсткої репресивної окупації аж до 1991-го року. Таким чином офіційно визнати, що ми спадкоємці традицій державності УНР, а не дефектної й чужої УРСР. У цьому році відзначаємо століття Української революції, Перших визвольних змагань - а значна частина українців толком і не знає, що таке УНР і як ми програли боротьбу за державність сотню років тому. 

А це закриє багато питань. Вагон суперечок по темі історії, декомунізації, мови і т.д. просто не мали б шансу на появу, аби суспільство зійшлось на твердженні, що роки в СРСР - були класичною окупацією Москви, яка погодилась на пом'якшену форму окупації після розпаду СРСР - і знову перейшла до військової інтервенції, щойно наглючі аборигени спробували вирватись й піти своїм шляхом. І цей день має цінність лише поки ми боремось за право самим визначати долю своєї країни.

Тож із Днем відновлення Незалежності України!

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.