Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Чечельницький намалював новий храм

Общественный деятель

Одоробло виплюнули? Не розслабляйтеся. На Харків і харківців чекає нове випробування. Невтомний зодчий Чечельницький, чарівний пензлик якого ні з чим не переплутаєш намалював новий храм. Точніше «вписав» у прохід між двома житловими будинками на вулиці Новгородській. Вгадайте патріархат.

Не вгадали. Не МП. Будуватиме зодчий для Київського патріархату. Земельна ділянка належить заводу ФЕД. Схема стара. Запозичена у московських попів. На підприємстві реєструється релігійна громада з благословення директора заводу. Від імені якої збирають кошти і ведеться будівництво. ФЕД – державне підприємство. Ну і що? Церква відділена від держави? Кого це турбує.

Мешканців району де заплановано будівництво ніхто не питає. Не любите церковних дзвонів? Зверніться за порадою до мешканців Чернишевської,19. Вони розкажуть як жити на церковному подвір’ї. І покажуть. Де купити беруші.

Свята Софія – молодша сестра Жен Мироносиць.

церковь

Кітч і несмак. Дуже прикро що КП почав діяти за схемами МП – псевдо парафія на заводі, непрозорі джерела фінансування чи державним підприємством чи невідомими благодійниками.

Сподівання що в Україні буде справжня народна Українська церква швидко тануть як квітневий сніг. Ситуацією ще можна виправити спільними діями харківської громади, парафіян і адекватних священиків. Чи вже пізно? Київський патріархат відчув себе конфесією влади і забронзовів?

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.