Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Правоохоронці підозрюють керівництво метрополітену у зловживаннях на тендері

Харківські правоохоронці підозрюють службових осіб КП «Харківський метрополітен» у зловживання службовим становищем під час проведення тендеру на охорону метро вартістю 42,86 млн. грн.

Про це стало відомо з ухвали Київського районного суду від 2 серпня 2016 року.

Нагадаємо, що КП «Харківський метрополітен» 30 липня 2015 року уклав угоду з ПП «Титан-Армс» про послуги з охорони на суму 46,21 млн грн. Послуги замовлено з 1 серпня 2015 року по 31 липня 2018 року. Під охорону буде взято 36 об’єктів метрополітену, в тому числі, 28-м станцій та два депо. Договір передбачає цілодобове чергування 71 поста.

У торгах прийняли участь п’ять учасників: ПП «Шериф-захист», ТОВ «Інекс», УПСП «Макрохем–Україна», ТОВ «Енергобезпека-комплекс», ПП «Титан-Армс».

Тендерний комітет відхилив дві заявки: ТОВ «Інекс» та ТОВ «Енергобезпека-комплекс». При цьому остання фірма пропонувала виконати роботи за суму вдвічі дешевшу від переможця торгів.

В ухвалі суда йдеться, що до СУ ГУНП в Харківській області надійшов лист з АМКУ, щодо можливих зловживань службовим становищем службовими особами КП «Харківський метрополітен» при здійсненні державних закупівель, у вигляді визначення у 2015 році переможцем торгів ПП «Титан-АРМС» з найвищою ціною, чим порушений принцип максимальної економії здійснення державних закупівель, у зв’язку з чим державі спричинені тяжкі наслідки.

У листі АМКУ йшлося про те, що тендерний комітет порушив принцип максимальної економії. Крім того, в довідці ПП «Титан-АРМС» про виконання аналогічних договорів в графі обсяг надання послуг максимальна сума договору склала 720000 гривень, що може свідчити про відсутність документально підтвердженого досвіду виконання аналогічних договорів.

Правоохоронці встановили, що значну частину коштів, які ПП «Титан-АРМС» отримував від метрополітену потім перераховувалися фірмам за надання маркетингових та рекламних послуг, виготовлення рекламних листівок, оплати послуг згідно договору заміни боржника. Це може свідчити про те, що ці кошти були виведені.

Наприклад, 178 тис. грн. були перераховані ПП «Траст Мастер Груп», яке зареєстроване у Луганські. Гроші перерахували за виготовлення рекламних листівок.

Правоохоронці просили суд надати їм доступ до фінансової документації КП, але суддя Муратова їм відмовила.

Засновником ПП «Титан-АРМС» є Ірина Тюпа. Минулого року вона балотувалася до харківської облради від «Волонтерської партії». Її місцем роботи було вказане «Сафарі-Армс-Україна».

Засновником та директором ПП «Титан-Армс» є Олександр Іванніков, який раніше працював керівником в Харківській філії ТОВ «Сафарі-Армс-Україна». Ця фірма була створена як структурний підрозділ холдингу «Сафарі-Україна», бенефіціаром якого є Валерій Дема.

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.