Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Проголосували амністію, у тому числі учасників бойових дій

народный депутат Украины

Ось дві ключових для них статті:

Стаття 1. Звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов’язаних з позбавленням волі, засуджених за умисні злочини, які не є тяжкими або особливо тяжкими відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України, та за злочини, вчинені з необережності, які не є особливо тяжкими відповідно до статті 12 Кримінального кодексу України:

д) ветеранів війни (учасники бойових дій, інваліди війни та учасники війни, які підпадають під дію Закону України "Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту");

Стаття 2. Звільнити від відбування покарання у виді позбавлення волі на певний строк та від інших покарань, не пов‘язаних з позбавленням волі, осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, забезпеченні її проведення, перебуваючи безпосередньо в районах антитерористичної операції у період її проведення, отримали статус учасника бойових дій, обвинувачених, засуджених за вчинення злочинів, що не є особливо тяжкими злочинами проти життя та здоров‘я особи, та не є діяннями, передбаченими частинами другою, третьою та четвертою статті 408, статтею 410, частинами другою, третьою та четвертою статті 411 Кримінального кодексу України.

Я сказав Парламенту - це тільки перший крок вперед. Ще треба захистити добровольців від переслідування за те, що вони воювали як добровольці - коли офіційно батальйонів ще не було.

І вивчити кожну справу тих воїнів, на кого не розповсюджуватиметься ця амністія, або які зараз лише під слідством, але вже за ґратами. Зокрема, звернув увагу колег на той факт, що "прокурор АТО" Кулик зараз підозрюється Антикорупційним бюро в незаконному збагаченні. Яка може бути довіра то справ, які вели та ведуть він та його підлеглі?

Ось тут зв'язок для тих, хто хоче допомогти.

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.