Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

«Виконання Мінських домовленостей – це шлях до капітуляції України», - Роман Семенуха

Фото: Роман Семенуха
Проект надає особливий правовий статус бойовикам та російським окупантам.

Виконання Мінських домовленостей – це прямий шлях до капітуляції України у неоголошеній війні з Російською Федерацією.

Про це у своєму блозі пише народний депутат Роман Семенуха («Самопоміч») напередодні обговорення у Верховній Раді скандальних законів, які були внесені у парламент Президентом України.

Треба відмітити, що серед громадськості дані проекти задовго до їх публікації отримали умовну назву «про реінтеграцію».

«Таке визначення є помилковим і вводить громадян в оману. Адже у 2014 – му році не відбулося жодної дезінтеграції територій суверенної України, - зазначає Роман Семенуха. -  Відбулася нахабна окупація територій Криму та частини Донецької і Луганської областей».

В першу чергу варто зазначити, що законопроекти не обговорювалися із парламентарями. У ВР їх зареєстрували поспіхом.  Захисники проектів переконують, що це не так і важливо, адже проекти погодили західні партнери. І дійсно. Достатньо швидко проглянути тексти законів, аби стало зрозумілим, що інтереси України в їх текстах – не першочергові.

«По – перше, в законопроекті хоч і згадується про Крим, проте дуже обережно, - коментує Роман Семенуха. - По- друге, законопроект спирається на Мінські домовленості 2014- го і 2015- го років, тим самим визнаючи на законодавчому рівні їх підписантів – терористів. Цей факт свідчить про те, що проект надає особливий правовий статус бойовикам та російським окупантам. Стає очевидним, що реалізація Мінських домовленостей – це прямий – це прямий шлях до капітуляції України».

У іншому законі Президента йдеться про проведення виборів на окупованих територіях протягом року після вступу закону в дію.

Варто також зазначити, що одночасно із президентським законом був зареєстрований і альтернативний проект авторства народних депутатів від «Самопомочі». У ньому, зокрема, пропонується урівняти у правовому полі Крим і Донбас, а також провести люстрацію після де окупації територій, аби унеможливити прихід колаборантів до влади.

Нагадаємо, що сьогодні, 4 жовтня, у прискореному режимі був внесений до Верховної Ради пакет законів Президента України про так звану «реінтеграцію Донбасу». Є ймовірність, що він буде розглянутий у найближчий час.

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.