Нажмите "нравится", чтобы читать KHARKIV Today на Facebook

Відповідь Госдумі Московії

письменниця

Московію вже другий день ковбасить. Госдума обговорює чи й не сенсацію: українська письменниця Лариса Ніцой закликала українських політиків перейменувати в публічному просторі України росію в Московію, оскільки назва Русь належить Україні і цю назву в України украли московські царі.

Голова думського комітету у справах СНД, євразійської інтеграції та зв’язків зі співвітчизниками Леонід Калашников відповів на заклик Української письменниці, що скоріше Україна украла у Русі Київ. Бо взагалі то все раніше називалося Київська Русь і це українці вкрали Київ у Русі.

Відповідаю госдумі Московії.

Дуже дивно, що в наш час інтернет-технологій до тундри так довго доходить інформація, яку вже давно обговорили всі в Україні. Зауважу, що думка про перейменування належить не лише мені. Її в Україні висловили науковці. Більше того, в Українському парламенті давно лежить законопроект народного депутата України Оксани Корчинської про повернення Московії її рідної назви і пропозицією не називати в публічному просторі України північного сусіда Росією, оскільки цю назву у нас украв цар Петро, назвавши Московське царство Росією, а цариця Катерина після Петра зробила своє доповнення, видала ще один указ для московитів, які вперто ще десятки років називали себе московитами, щоб їх били палицями і привчали називатися руськими.

Якщо московська влада приховує від своїх громадян історичну правду, то це справа цієї країни і я не втручаюся у їхні внутрішні справи. А от Україна абсолютно вправі підтримати думку науковців і не називати сусідню країну-злодюжку нашою історичною назвою, яка по праву спадковості належить Україні.

З історичної довідки. Цар Петро І указом назвав себе імператором, а його країну - Російською імперією у 1721 році. До цього ця країна називалася Московським царством. Московське царство ніколи не входило до складу Русі.

Оригінал: Лариса Ніцой/Facebook

Комментарии: 1

11 января, 2022 - 16:00
Наталія Петрівна

Таємниць української історії значно більше!
Прочитайте лишень статті блогу "Давня історія українського народу" і будете знати значно докладніше - https://davniaistoriia.blogspot.com
Крім крадених назв, на зразок Росія (колишня наша назва держави Рось), там ще витоптана Москвою історія більш давніх держав на теренах України, понищена історія всього слов'янства за три тисячі років!
Діти баби Яги (Яхи) в своєму репертуарі...

Простой текст

  • HTML-теги не обрабатываются и показываются как обычный текст
  • Строки и абзацы переносятся автоматически.
  • Адреса веб-страниц и email-адреса преобразовываются в ссылки автоматически.