У Харкові після ремонту відкрили басейн із парильнею

Для відвідування басейну можна придбати абонемент на вісім занять на місяць.

Харків'ян запрошують у відкритий басейн. 

20 грудня у Національному аерокосмічному університеті ім. Жуковського "Харківський авіаційний інститут" відкрили басейн після капітального ремонту.

Планові роботи у приміщеннях спортивного корпусу ХАІ тривали з липня. За цей час реконструювали чоловічі та жіночі душові кімнати, відремонтували санвузол та повністю замінили труби системи підведення води.

"У корпусі, крім іншого, ми відкрили невелику парильню, де в холодну пору плавці зможуть відновити сили, а також встановили бойлер на 300 літрів води для цілорічного забезпечення оптимального температурного режиму. Вода в басейні завжди чиста і прозора. Раз на місяць ми здаємо її зразки на аналіз. Для дезінфекції використовуємо гіпохлорит натрію. Для підтримки якості води були закуплені дорогі сучасні фільтри. Басейн безкоштовно відвідуватимуть студенти під час академічних занять, всі інші за бажанням можуть записатися в абонементні групи", — розповіла завідувачка кафедри фізичного виховання, спорту та здоров'я Олександра Баканова.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Харкові шукають майбутніх чемпіонів із синхронного плавання

Місячний абонемент на відвідування басейну коштує 600 гривень. У вартість входять вісім занять тривалістю годину. Чекають як на дорослих, так і на дітей.

"Оплата в касу. Є людина, яка супроводжує та відповідає за здоров'я та комфорт", — додала Олександра Баканова.

У охочих відвідати парилку попросять 550 гривень за годину.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У спорткомплексі з басейном Харківської області закінчують фасадні роботи

Басейн у ХАІ працює з 08:00 до 21:00, він знаходиться у спортивному корпусі вишу (вулиця Чкалова, 17). Охочі займатися плаванням можуть зв'язатися з тренером за телефонами: 0996350103, 0962250679 (Валентина Іванівна).

Зазначимо, через посилення карантину для відвідування басейнів у "жовтій зоні" потрібен сертифікат про щеплення від коронавірусу, довідку про одужання або негативний результат тесту.